- hirdetés -

Gazdaságosabb működés, jobban működő gyártás – jó évet zárt tavaly a Cerlux.

Gazdaságosabban működött a műszaki kerámiákat, elektromos szigetelőlámpa alkatrészeket gyártó cég – tudtuk meg az Orosháza legnagyobb adózóinak rendezett ebéden. Csordás Márta, a Cerlux Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, az elmúlt évben kisebb mértékben, de vásároltak eszközöket, azonban a pályázati lehetőségeket nem aknázták ki. –  Ezen változtatunk, a beruházásokat tovább kell folytatni. Épp ezért még tavaly novemberben pályáztunk, egy több, mint 50 milliós értékű beruházást szeretnénk megvalósítani, amennyiben pozitív elbírálásban részesül a pályázatunk –  emelte ki az ügyvezető igazgató.

Jelentős árbevétellel és folyamatos megrendeléssel számol a Cerlux (archív fotó: Kecskeméti Krisztina)
Jelentős árbevétellel és folyamatos megrendeléssel számol a Cerlux (archív fotó: Kecskeméti Krisztina)

A Cerlux egyik nagy kihívása volt az utóbbi években, hogy csökkentse a selejt mértékét. – Sikerült stabilizálni az anyagainkat, így a gyártás kihozatalát a korábbi 55%-ról fel tudtuk emelni 85% fölé, ami nagyon komoly eredménynek számít. Jobban működik tehát a gyártás, jobban ki tudjuk szolgálni vevőinket is, határidőben teljesítjük a megrendeléseket – hangsúlyozta Csordás Márta.

A cég 130 embert foglalkoztat, 100 saját munkavállaló, 30 pedig bérelt munkaerő – azonban ők is több éve erősítik a Cerlux csapatát, nagy tapasztalattal rendelkeznek, így a cél az lenne, hogy akit lehet, átvegyenek saját állományba. A Cerlux elsősorban lámpákhoz, elektromos berendezéshez való magas hozzáadott értékű ipari-műszaki szigetelő alkatrészt, kerámiát értékesít. Főként az Amerikai Egyesült Államokba exportálnak, de vannak európai vásárlók is. Az új piacokat pedig folyamatosan kutatja a cég, amelynek jól indult az idei éve, így bizakodóan néznek a következő hónapok elé is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.