- hirdetés -

A Csongrád megyei Pitvaroson focizott a Mol Rt. Old Boys csapata, a Tóth Ferenc labdarúgó emléktornán.

Tizenharmadik alkalommal rendezték meg február 27-én a Tóth Ferenc labdarúgó emléktornát. Az egykori labdarúgó éveken át erősítette a MOL kispályás csapatát a városi bajnokságban.

Az orosházi sportbarátok nem feledkeztek meg társukról, évente visszatérő résztvevői a rendezvénynek. A hat csapatos teremtornán az orosháziak mellett három helyi alakulat, a pitvarosi öregfiúk, a Rendőrség és a „Kiss”csapat, valamint az ambrózfalvi Old boys és a mezőhegyesi Házépítők Boltja lépett pályára.

Az orosházi veteránoknak nem sok babér termett a fiatalabb vetélytársakkal szemben, csoportmérkőzéseken belül mindkét találkozójukat elvesztették, a helyosztón is vereséggel zárták a napot.

A tornát az ambrózfalvi Old boys nyerte.

Az olajosok társukra emlékeztek (Fotó: csapat)
Az olajosok társukra emlékeztek (Fotó: csapat)

– Tizenhárom éve rendszeresen részt veszünk a megemlékezéssel egybekötött sporteseményen. Tóth Öcsi barátunk éveken át a cég alkalmazottjaként dolgozott és oszlopos tagja volt a MOL, valamint elődje, a Kőolaj városi kispályás csapatának – emlékezett vissza a hajdani játszótársra Bogdán Gyula, a MOL egykori csapatvezetője.

Az egykori munkahelyi-, és sportvezető elmondta, itt nem az eredmény számított, hiszen az évek múlásával a lábak már nem úgy engedelmeskednek. Az idő haladtával az emlékek ugyan fakulnak, de a tiszteletadást nem feledtetheti.

A szervezők a csapatok által összegyűlt adományt eljuttatták egykori csapattársuk gyermekei részére.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.