- hirdetés -

Egy MSZP-s képviselői kérdésre azt is elárulta az államtitkár, mennyi az annyi.

Békéscsabán tartott sajtótájékoztatót február 20-án dr. Tóth Bertalan MSZP-s országgyűlési képviselő, aki szerint az egészségügyi reform el sem kezdődött igazán – írja a behir.hu.

Elmondta, képviselői kérdésére azt a választ kapta Rétvári Bence parlamenti államtitkártól, hogy a Békés megyei kórházak adóssága meghaladja a 2,5 milliárd forintot: a gyulai intézménynek mintegy 1,5 milliárd forintos, a békéscsabainak több mint 640 milliós, míg az orosházi intézménynek közel 470 millió forintos hiánya van. Dr. Tóth Bertalan zárásként hozzátette, mindeközben több mint hatvan orvosi és közel nyolcvan ápolói állás betöltetlen a térségben – fogalmazott az MSZP-s politikus.

Megkeresésünkre dr. Duray Gergő, az Orosházi Kórház főigazgatója elmondta, az adósság valós, de az elmúlt évben lezárult és remélhetőleg idén elinduló újabb fejlesztések, modernizációk viszont épp azt szolgálják, hogy az újratermelődő adósság mértékét csökkentsék és a betegellátás színvonalát tovább javítsák.
– A szakdolgozók és az orvosok hiánya Orosházán is probléma, viszont az elmúlt hetekben, hónapokban szerencsére több orvos, szakdolgozó is érkezett a kórházba – fogalmazott a főigazgató.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.