- hirdetés -

Ismét sikerrel képviselte Orosházát a Harangos Néptáncegyüttes. A Békéscsabán, február 20-án megrendezett IV. Viharsarki Vigadalom keretében léptek színpadra a Csabagyöngye Kulturális Központban.

Az esemény minden évben a megye néptáncosainak egyik jelentős seregszemléje, felnőtt néptáncosaink révén városunk is felkerült erre a képzeletbeli kulturális térképre. Ezen kívül orosházi szál az is, hogy a Harangos művészeti vezetői, Farkas Ágnes és Móricz Bence társkoreográfusként és főszereplőkként is bizonyították tehetségüket az est során. Hullámzó Csomád címmel táncjátékot mutatott be a Tabán Táncegyüttes, amelynek ők is tagjai.

Orosháziak a megye néptáncosai között, a koreográfia címe: Délben (Fotó: Imre György)
Orosháziak a megye néptáncosai között, a koreográfia címe: Délben (Fotó: Imre György)

Orosháza – ahogy mondani szokás – összeteheti a két kezét, hogy két ilyen kaliberű, elhivatott táncos keveredett a városba. Kurtucz Borbála, az egykori Alföld művészeti vezetője (aki a Tabán alapító művészeti vezetője is) szintén benne van a sikertörténetben, az ő fia a harmadik az alkotó hármasban, akik színpadra álmodták a Szent Anna-tó legendáját. Farkas Tamás rendezőként és koreográfusként jegyzi az előadást, amelyet hosszú percekig tartó tapssal jutalmaztak a meghatott nézők. Olyan új, friss szemléletet mutatott a táncjáték, amely Bence és Ági mindennapi munkájában városunk néptáncos (gyerekeinek) képzését is jellemzi.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.