- hirdetés -

Rekordévet zárt az OROSházaGlas Kft. 2015-ben. Nyereséges, de izgalmas, nehéz év áll az orosházi üvegipari cég mögött.

A város tíz legnagyobb adózójának részvételével zajlott munkaebéden értékelt Pálfai Tamás, a cég ügyvezető igazgatója.
– Jól sikerült a 2015-ös évünk, nem csak, hogy a tervünket teljesítettük, hanem egy picit sikerült túlteljesíteni is. Ebből a szempontból egy rekord év volt és nyereséges is lett – fogalmazott Pálfai Tamás. – Ugyanakkor elmondhatom, hogy ezt az eredményt igen sok munkával értük el, nagyon izgalmas és nagyon nehéz esztendő volt a tavalyi. Árbevételünk a 3,4 milliárd forintot meghaladta, nyereségünk 50 millió körül alakult, 200 fő fölötti létszámmal zártuk az évet.

– Miben rejlik a rekord titka?

–  Elsősorban a sok munkának köszönhető, a kollégáim nagyon áldozatos, nagyon következetes munkájának illetve a szerencsés piaci környezetnek. Nem csak a magyar piacon, hanem Nyugat-Európában is igen élénken tevékenykedünk, és jelentős árbevételünk származik erről a piacról is.

Rekord évet zárt az OROSházaGLAS 2015-ben, főként nagy beruházásokhoz gyártanak üvegeket (Fotó: Rajki Judit)
Főként nagy beruházásokhoz gyárt üveget a tavaly rekord évet záró OROSházaGlas (Fotó: Rajki Judit)

– Melyek voltak a tavalyi jelentős fejlesztések?

– Egy nagy hőszigetelősort helyeztünk üzembe, amely jelentős előrelépés. Emellett egy harmadik sor üzembe állításával modernizáltuk a termelést, de más fejlesztéseink is voltak. Egy CNC megmunkáló központ illetve egy speciális revolver fúrógép, amire nagyon büszkék vagyunk. Ez utóbbi meglehetősen komoly berendezés, ami lényegesen meggyorsítja a termelést, illetve a minőség szempontjából is rendkívül nagy előrelépést jelent.

– Melyek az idei irányvonalak?

– Idén is nagyon komoly beruházásokat tervezünk, már termel egy újabb CNC megmunkálóközpont, elkezdődtek egy óriás méretű, csúcskategóriás edzőkemence és egy komplett, nagyméretű lamináltüveg gyártósor telepítésének az előkészületei is.

Mint ismert, az OROSházaGLAS főként olyan hőszigetelő, fényvédő és egyéb szigetelő üvegeket gyárt, amelyek nagy épületekre például irodaházakra, szállodákra kerülnek. Nem lakossági célokat szolgálnak, a gyár nagy beruházásokhoz szállít üveget, az építőiparon kívül van járműipari, illetve egyéb ipariüveg részleg is. Az árbevétel kétharmada exportból származik.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.