- hirdetés -

A párbeszéd elmélyítése, valamint a kétoldalú gazdasági kapcsolatok erősítése a Tanács célja. A 11 amerikai vállalatot tömörítő platformban alapító tagként ott van az Orosházi Öblösüveggyárat üzemeltető O-I is.

A szervezet elsődleges funkciója a kapcsolatteremtés: olyan csatornaként kíván működni, amely erősíti az amerikai üzleti közösség, az Egyesült Államok Kongresszusa, az amerikai kormány, valamint a magyar kormány és állam közötti gazdasági együttműködést. A kereskedelem és a befektetések élénkítése céljából kerekasztal beszélgetéseket, egyeztető értekezleteket és más fontos eseményeket szervez a jövőben magyar tisztségviselők, tudósok és üzleti vezetők részvételével – tudtuk meg a szerkesztőségünkhöz eljuttatott sajtóanyagból.

Szijjártó Péter, Daniel Steen és Eric Stewart aláírja a megállapodást (Fotó: MTI)
Daniel Steen az Amerikai-Magyar Üzleti Tanács igazgatótanácsának elnöke, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Eric Stewart az Amerikai-Magyar Üzleti Tanács elnöke aláírják a megállapodást
(Fotó: MTI)

Az alapító ülésen a hazai gazdasági szereplők és a magyar kormány nevében Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter írta alá a megállapodást. Úgy véli, hogy a szervezet új dimenziókat nyit a magyar-amerikai gazdasági együttműködésben: olyan struktúrát hoz létre, amellyel tovább fejleszthetők a már meglévő kapcsolatok, és amely elősegíti az amerikai befektetések megjelenését a magyar piacon.

A platformot az O-I is üdvözölte

A vállalat képviseletében Daniel Steen elmondta, 20 sikeres év után várakozással tekintenek erre az új lehetőségre, melynek révén tovább erősíthetik kapcsolataikat stratégiai partnereikkel Magyarországon.
– Az O-I több mint két évtizede aktív szereplője a magyar gazdaságnak, így örömmel fogadjuk a tanács megalapítását, amely lendületet adhat magyar befektetési terveinknek – tette hozzá Larisa Kryachkova az O-I európai üzletfejlesztésért felelős igazgatója.

A 11 alapító tag pedig: az O-I, a BorgWarner, a Citi, a Coca-Cola, a Johnson & Johnson, a Lilly, a Met Life, a Parsons, a Pfizer, a Philip Morris International és a Warburg Pincus. Az első akciósorozat júniusban kezdődik magas szintű kormánytalálkozókkal.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.