- hirdetés -

Tablókkal, kártyákkal, oktató CD-vel igyekszik segíteni a rendőrség a közlekedési ismeretek oktatását a Békés megyei, így az orosházi óvodákban és iskolákban.

Közlekedési ismeretek oktatását segítő eszközöket ajándékoz óvodáknak és általános iskoláknak a Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság. Ezen a héten az iskolarendőrök, illetve a városi rendőrkapitányságok baleset-megelőzési előadói viszik el a kiadványokat a területükön működő oktatási intézményekbe.

Az óvónők egy közlekedési témájú oktató tabló, valamint egy új közlekedési kártyajáték és a Tóbiás és Balambér oktató CD második részének segítségével tehetik tartalmasabbá a gyerekek foglalkozásait. Az általános iskolák első osztályosai a forgalmas kereszteződést ábrázoló, számos közlekedési jelzést és szituációt bemutató tabló mellett kártyákat is kapnak.

A „Zebra Akadémia” programban résztvevő iskoláknak – Orosházán a református iskolának – pedig egy négy részből álló, a KRESZ táblákat és útburkolati jeleket tartalmazó tablót vásárolt a Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság.

Az oktatást segítő kiadványok és játékok első példányait az Orosházi Rendőrkapitányság baleset-megelőzési előadója, Kis Rozália rendőr főhadnagy adta át a pedagógusoknak és a gyermekeknek Orosházán, a Bajcsy óvodában hétfőn, a Vörösmarty iskolában kedden.

Kis Rozália a Bajcsy utcai ovisokkal át is vette a legfontosabb szabályokat (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Kis Rozália a Bajcsy utcai ovisokkal át is vette a legfontosabb szabályokat (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Az óvodában közlekedési témájú foglalkozás keretében ismerkedtek meg a gyerekek az új eszközökkel. Kis Rozália az ovisokat és az iskolásokat is emlékeztette arra, hogy a szabályokat nem elég megtanulni, azokat be is kell tartani. Csak így lehet megelőzni a baleseteket.

A „Zebra Akadémia” programban résztvevő, református iskola 4. osztályos tanulói az iskola rendőrével közösen nézik majd meg, hogy minden diák biciklijén rajta vannak-e azok a tartozékok, amelyek a balesetmentes közlekedés alapfeltételei.
– Ez az a korosztály az, amely egyaránt fogékony a jóra és a rosszra is. Igyekszünk a közlekedésnevelési órán a szabályokat megtanítani nekik, ebben segítenek e szemléltető eszközök. De törekszünk arra is, hogy ne csak megtanulják a gyalogos és közlekedési szabályokat, hanem gyakorlatban alkalmazzák is azokat. Célunk még, hogy a gyerekeken keresztül a szülőket is szabálytudatra neveljük – emelte ki Kis Rozália.

A szakember elmondta, a gyerekek többsége igen jól ismeri az alapvető közlekedési szabályokat, ehhez nagyban hozzájárulnak az óvónők és pedagógusok is, akik a foglalkozások, illetve a tanórák keretében a gyerekekkel megtanítják a fontos tudnivalókat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.