- hirdetés -

Ismét felbolydul a város egy része, hiszen egy nagy forgalmú kereszteződésben kell csöveket cserélni az úttest alatt. Írjuk a részleteket, mikor és hol lesz forgalomkorlátozás.

Épp egy hónappal ezelőtt volt csőtörés a Huba utca felüljáró előtti szakaszán. Akkor kiderült, hogy az úttest alatt több régi vízcső is meghibásodott, és az út alatt hatalmas krátert mosott ki a víz. Az Alföldvíz Zrt. szakemberei akkor megfeszített munkával elhárították a hibát, de az útszakaszon azóta is forgalomkorlátozás van. A téma még a képviselő-testületi ülésen is felmerült, ahol részletes és kimerítő választ adtak a hiba okára.

Az elmúlt hetek azzal teltek, hogy az Alföldvíz Zrt. elkészítette a tervet a végleges hibaelhárításra. Megtudtuk, meg kellett várni, míg enyhül az idő, hiszen a rekonstrukciós munkák során alkalmazandó közműszerelési technológia hideg, téli időjárási körülmények között nem végezhető el. A Huba utca alatt húzódó ivóvízvezeték egy részének, valamint a tolózárkezelő akna rekonstrukcióját kívánják elvégezni, amit a városi forgalom legkisebb akadályoztatásával szeretnének elvégezni.

A forgalmat már jelzőlámpák irányítják, kikerültek a táblák és a lezárások is (Fotó: Melega Krisztián)
A forgalmat már jelzőlámpák irányítják, kikerültek a táblák és a lezárások is (Fotó: Melega Krisztián)

Megkeresésünkre az Alföldvíz Zrt. közleményben tájékoztatott, hogy a Huba utca és az Október 6. utca kereszteződésében az ivóvízvezeték rekonstrukciós munkálatokat február 10-én kezdik. Elsőként a forgalmi rendet szabályozó lámpákat és jelzéseket helyezte ki a Magyar Közút Zrt.

“A kivitelezés február 10-től várhatóan március 1-jéig tart.

Ezen időszakban az érintett szakaszon forgalomkorlátozásra kell számítani, a munkálatok ideje alatt pedig rövid ideig tartó nyomáscsökkenés, a víz zavarossága valamint időszakos vízhiány is előfordulhat.

A munkálatok gyors és zökkenőmentes lebonyolítása érdekében, kérjük, hogy türelmükkel és megértésükkel segítsék munkánkat” – áll a közleményben.

Kezdődik a munka, változik a forgalmi rend

A felújítás ideje alatt komoly forgalmi rend változás lesz az adott útszakaszon.

Elsőként a felüljáró előtti útszakasz két szélét bontják fel. Ezért a felüljárón a város irányába érkezve, illetve az arra felvezető sávban, az egykori Pepe Csemege előtt jelzőlámpák irányítják a forgalmat, ami egy sávra szűkül.

Az Október 6. utca a buszpályaudvar felől zsákutca lett, hiszen az útfelbontás miatt sem a felüljáró melletti útra, sem a Huba utcára nem lehet kanyarodni.

klikk nagyobb térképért (Forrás: Alföldvíz Zrt.)
klikk nagyobb térképért (Forrás: Alföldvíz Zrt.)

Aki az Iglói utca felől érkezik a felüljáró mellett, az nem tud egyenesen tovább haladni a belváros irányába, kénytelen lefordulni jobbra a Liget utcára. A Liget utca a felújítás idejére zsákutca lesz, tehát onnan sem lehet a Huba utcára hajtani.

A gyalogosokat érintő fontos korlátozás, hogy a felújítás ideje alatt tilos használni a felüljáró előtti gyalogos átkelőt a Liget utca és az Október 6. utca között. Ezen a szakaszon munkavégzés lesz, és állandó gépjárműforgalom. A gyalogosoknak el kell sétálni a Huba utca – Lehel utca nagy kereszteződésig.

A közlekedési jelzőlámpák a felüljáró előtt a felújítás teljes ideje alatt ki lesznek kapcsolva, míg a Huba utca-Lehel utca kereszteződésben sárgán fognak villogni. A reggeli és a délutáni csúcsidőszakban folyamatos torlódásra kell számítani az adott útszakaszon.

Abban az esetben, ha a roppantásos technikával nem behúzható a csőszakasz, az első ütem után felbontják a felüljáró előtti út közepét is. Ekkor újra változhat a forgalmi rend, ha ez bekövetkezik, arról is tájékoztatást adunk.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.