- hirdetés -

Az Orosházi Judo SE négy versenyzőjéből hárman éremmel tértek haza.

Február 6-án rendezték Nagykőrösön a II. Kőrös Kupa elnevezésű judo versenyt. A maratoni hosszúságú  versenyen közel ötszáz sportoló indult a diák A, B, C és D korosztályban, valamint a serdülők versenyén.

Az Orosházi Judo SE négy serdülővel képviseltette magát. Patyi Gábor és Tóth Béla tanítványai közül Balogh Bence ezüst-, Györki Dániel és Patyi Ákos bronzérmet szerzett. Sárközi Gergő 40 kg-ban nem ért el helyezést.

– Az éves felkészülés már január elején elkezdődött, hiszen a serdülő versenyzők első félévi fő versenyét, az országos diákolimpiát február végén rendezik. A zsúfolt mezőnyben a fiatalok a felkészítési időszaknak megfelelő formában, kiválóan teljesítettek annak ellenére, hogy a nagy létszámú versenyzői nevezés miatt csak 18 órakor kezdődött a versenyük. Mindenkinél előfordultak technikai, taktikai hibák, de ezeket küzdeni akarással pótolták – értékelte a gyerekek teljesítményét Tóth Béla edző.

Az orosházi csapat egy vendég sportolóval.  Felső sor: Harmat Botond (Petőfi DSE Szentes), Balogh Bence (Orosházi JSE), Tóth Béla edző. Középső sor: Sárközi Gergő, Patyi Ákos. Elől Györki Dániel (Fotó: egyesület)
Az orosházi csapat egy vendég sportolóval
Felső sor: Harmat Botond (Petőfi DSE Szentes), Balogh Bence, Tóth Béla edző. Középső sor: Sárközi Gergő, Patyi Ákos. Elől Györki Dániel (Fotó: egyesület)

A szakember kiemelte még, hogy a verseny remek felmérő volt, hiszen az edzők láthatták, ki hol tart a felkészülésben. Gyakorolhatták azokat az új technikai elemeket, amelyeken edzéseken sulykolnak, de a készség szintű végrehajtáshoz időre van szükség.

Eredmények:

36 kg Györki Dániel 3. hely (9 induló)

40 kg  Patyi Ákos 3. hely (17 induló)

60 kg Balogh Bence 2. hely (9 induló)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.