- hirdetés -

Hamvazó szerdát követő csütörtökön, február 11-én  ismét fél áron ehetünk finomságokat és fogyaszthatunk alkoholmentes italokat főként helyben azoknál a szolgáltatóknál, amelyek csatlakoznak a Torkos Csütörtök elnevezésű akcióhoz.

A néphagyomány szerint bizonyos vidékeken a húsvétot megelőző 40 napos böjti időszak kezdetén fogyasztották el a farsangról megmaradt ínyencségeket. Ezt a hagyományt kívánja felélénkíteni a  Magyar Turizmus Zrt. szervezésében létrejövő népszerű esemény, mely egyben keresletélénkítő is.

A kezdeményezést immár 11. alkalommal rendezik meg, melyhez  Orosházán eddig csak a Kéknefelejcs Cukrászda csatlakozott, miként azt tavaly is tette. Az akcióhoz csatlakozó szolgáltatók teljes listáját itt találod. Ha az eseményhez szolgáltatóként kívánsz csatlakozni, itt tudsz regisztrálni.

A Torkos Csütörtök idén a “Gasztroélmények Éve 2016” című kezdeményezés nyitányát is magában foglalja, mellyel a szervezők Magyarország gasztronómiai különlegességeinek népszerűsítésével kívánják tovább élénkíteni a turizmust. Minderről bővebb információért kattints ide.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.