- hirdetés -

Növekvő termelés, folytatódó termékfejlesztés, felkészülés a kemence felújítására. Ezek az O-I Manufacturing Magyarország Üvegipari Kft legfőbb tervei 2016-ra.

Új igazgató vezeti néhány hete az orosházi öblösüveggyárat, aki a legnagyobb adózóknak tartott januári TOP 10 ebéden mutatkozott be a városvezetőknek. Renato Freschi 15 éve dolgozik az üveggyártásban, 8 éves gyárigazgatói tapasztalattal rendelkezik, Olaszországban két gyár vezetése volt rábízva. Jelenleg az O-I orosházi gyárát vezeti.

– Az elmúlt hetekben volt időm megismerni az orosházi kollégákat, és mondhatom, kiváló szakemberek dolgoznak itt. Azt szeretném, hogy együtt még jobb eredményeket érjünk el. Azon dolgozunk, hogy a gyár termelési adatait, teljesítményét javítani tudjuk a minőség és a termelés tekintetében is. Feladat van bőven, ezek közül a legfontosabb, hogy felkészüljünk a kemencénk felújítására, ami évekre elnyúló, hosszú folyamat – mondta Renato Freschi.

Az öblösüveggyár 15 új terméket vezetett be, legutóbb különleges borosüvegekkel jötte ki (archív fotó: Rosta Tibor)
Archív fotó: Rosta Tibor

Az orosházi öblösüveggyár teljesítette a 2015-re kitűzött céljait, egyedül az értékesítésben maradtak el némileg a tervezettől.
– Ennek oka, hogy a mezőgazdaságban a meggy termés kevesebb lett a vártnál, ezért értelemszerűen kevesebb csomagoló üveget tudtunk értékesíteni. Ezen kívül viszont teljesültek a tervek, és a műszaki területen is minden feladatot és akadályt vettünk – tekintett vissza a gyár vezetője a tavalyi évre.

2015-ben volt néhány nagyobb beruházásuk, aminek összértéke meghaladja az egymillió eurót. Elmondta, ezeket a fejlesztéseket a vevők egyre magasabb minőségi elvárásainak tükrében kellett meglépniük. Mivel a piac megköveteli a folyamatos fejlesztést, így az innovációra továbbra is nagy hangsúlyt fektetnek.
– Az üvegipar folyamatosan fejlődik, sorra jelennek meg az új vevői igények. Ezért idén is lesznek új termékeink, amiket elsősorban a hazai piacra szánunk – ismertette a terveket a gyárigazgató.

Renato Freschi kiemelte, a gyár dolgozói létszáma érdemben nem változott, de a képzett szakemberek hiánya fejtörést okoz. A jövőben szeretnének Orosházára csábítani üvegipari mérnököket, főleg a meleg oldalon vannak olyan pozícióik, amikre szakembert keresnek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.