- hirdetés -

Szó volt a horgászok új okmányáról, a január elsejétől életbe lépő változásokról, valamint az idei tervekről is.

Nagyban változtak január 1-jével a horgászokra vonatkozó szabályok – többek között erről is szó esett január 30-án, az Orosházi Kinizsi Horgász Egyesület közgyűlésén.

Az éjszakai horgászat eddig is megengedett volt hétvégéken és ünnepnapokon, de az idei évtől már hétköznap is van erre lehetőség a helyi vizeken. A horgászokmányok változásáról korábban már írtunk, az erről szóló cikkünket ide kattintva olvashatjátok el.

Új dolog, hogy január elsejétől tilos az orosházi vizeken csónakból horgászni, illetve a hazai vizeken nem szabad kereskedelmi halászatot folytatni. Ezek a tiltások a halállomány szaporodását biztosítják a természetes vizekben, amely Bozsár Lajos, az egyesület elnöke szerint 3-5 éven belül érezhető lesz.

– Két ifjúsági tábort szeretnénk szervezni idén, melyhez elengedhetetlen egy fedett tér. Ennek a megépítéséhez a városvezetéstől 50 ezer forint támogatást kaptunk, így egy 60 négyzetméteres időjárástól védett részt tudunk majd építeni. Az állami jegyek forgalmazását már elkezdtük, és jövő héttől már a területi engedélyeket is kiválthatják nálunk a horgászok – tájékoztatott Bozsár Lajos.

Megtudtuk, Dél-Békésben, bármely horgászegyesületnél lehet területi engedélyt kérni. Fontos, hogy mindenképpen kiváltsunk egy engedélyt, vagy heti-, napijegyet arra a területre, ahol horgászni szeretnénk.Ha rendelkezünk az említett okmányokkal, azok pecázáskor mindig legyenek nálunk, és tartsuk be az aktuális szabályokat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.