- hirdetés -

A katasztrófavédelem megyei parancsnokai, a város és a járás vezetője is gratulált az ország legjobb tűzoltóinak. A polgármester még apró ajándékot is vitt mindenkinek.

Péntek kora délután az orosházi laktanya előtt készülnek fotózásra Magyarország legjobb tűzoltói. Ők azok, akik a nap 24 órájában készen állnak arra, hogy segítsenek rajtunk, ha bajba kerülünk és sokszor hősiesen helyt állnak életveszélyes helyzetekben is. Ezt ismerte el a katasztrófavédelem vezetése azzal, hogy őket választották a legjobbnak 2015-ben.

A budapesti díjátadó után pénteken már itthon, a laktanyában folytatódott az ünneplés, ahol előbb fotózáson vett részt minden orosházi tűzoltó, még a szabadnaposok is bejöttek az eseményre. Emellett készült közös kép a megyei parancsnokokkal, majd a polgármesterrel és a járási hivatal vezetőjével is.

Íme, ők az ország legjobb tűzoltói (Fotó: Rajki Judit)
Íme, ők az ország legjobb tűzoltói (Fotó: Rajki Judit)

A fotózás után a teljes állomány felsorakozott a szertárban, és következtek az ünnepi pillanatok. Elsőként Tóth Tibor mérnők tűzoltó ezredes, megyei igazgató köszönte meg az áldozatos, és magas szakmai színvonalon elvégzett munkát, amivel kiérdemelték az országos szintű elismerést. A megyei igazgatóság nevében egy üveg emlékplakettet adott át Bajkán György parancsnoknak.

Ezt követően Orosháza polgármestere is köszöntötte a tűzoltókat.
– A város és a térség minden polgára méltán lehet büszke önökre, akik az áhított biztonságot garantálják számukra. Orosháza minden polgára nevében gratulálok önöknek ehhez az elismeréshez. Viseljék büszkén, hiszen megdolgoztak érte – fogalmazott Dávid Zoltán.

Az Orosházi Járási Hivatal vezetője is személyesen gratulált a tűzoltóknak.
– A köz szolgálatában dolgozni komoly hivatás. Ezt pedig csak elkötelezetten, komoly felelősségtudattal, hatalmas szakmai erőfeszítésekkel és hivatásszeretettel lehet végezni. Önök ezt az eredményt ennek fényében tudták elérni, miközben mások védelméért és biztonságáért szolgálnak – mondta Lustyikné dr. Papp Anikó.

Dávid Zoltán polgármester és Tóth Tibor ezredes minden tűzoltónak gratulált (Fotó: Rajki Judit)
Dávid Zoltán polgármester és Tóth Tibor ezredes minden tűzoltónak gratulált (Fotó: Rajki Judit)

A köszöntők után Dávid Zoltán a képviselő-testület nevében apró ajándékkal is meglepte a tűzoltókat. Mindenki kapott egy kulcstartót, amin az Év Hivatásos Tűzoltóparancsnoksága 2015 felirat látható. Ha ez a kezükbe kerül, mindig emlékeztetni fogja őket, hogy egy kiváló és összetartó csapat tagjaiként szolgálják az orosháziakat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.