- hirdetés -

A szomszédok is segítettek az oltásban, végül a tűzoltók fékezték meg a tüzet. Az épület megsemmisült, de senki nem sérült meg.

– Az utcáról láttuk a füstöt, és rohantunk segíteni. Az épület közepe már lángolt, így a háziakkal együtt fogtuk a vödröket, és az esővízgyűjtő hordóból merítve elkezdtük locsolni vízzel az égő épületet. De nagyon lángolt, nem mentünk sokra, ezért inkább a mellette lévő épület tetejére öntöttük a vizet, hogy legalább az ne kapjon lángra. De szerencsére nagyon gyorsan ideértek a tűzoltók – mesélte az egyik segítőkész szomszéd.

A csütörtöki melléképület tűz után tehát újabb dolguk akadt az orosházi tűzoltóknak. Pénteken nem sokkal 12 óra után kapták a riasztást, hogy ég egy ház melléképülete a Csabai utcán.

A lángokat gyorsan eloltották, de az épület megrogyott, így a tűzoltók a balesetveszély miatt lebontották (Fotó: Melega Krisztián)
A lángokat gyorsan eloltották, de az épület megrogyott, így a tűzoltók a balesetveszély miatt lebontották (Fotó: Melega Krisztián)

Az orosházi hivatásos tűzoltók két gépjárműfecskendővel és a vízszállítóval vonultak a helyszínre, ahol a nagyjából 30 négyzetméteres melléképület már lángolt. Két vízsugárral két irányból kezdték meg az oltást. A tüzet pár perc alatt sikerült megfékezni, ezzel megmenteni a másik melléképületet és a garázst is.

A kiégett melléképület szerkezete erősen megrongálódott, így a tűz eloltása után a tűzoltók kivitték az összes mozdítható tárgyat, majd lebontották a megrogyott épületet. A tűz oka ismeretlen, személyi sérülés nem történt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.