- hirdetés -

A szakértők szerint az új CSOK élénkülést fog hozni Orosháza és térségének ingatlanpiacán.

A Családok Otthonteremtési Kedvezménye (CSOK) az év eleje óta még kedvezőbb feltételekkel igénylehető: az új lakást építő vagy vásárló két- vagy többgyermekes családok esetében jelentősen emelkedik a támogatás mértéke, valamint a támogatási rendszer is egyszerűbbé, áttekinthetőbbé válik.

Az OTP orosházi fiókjánál is rendkívül élénk érdeklődés tapasztalható a CSOK iránt. – Természetesen külön kiemelendő a három gyermekeseknek nyújtandó 10 + 10 (CSOK + kedvezményes hitel) millió forintos támogatásra mutatkozó igény, szép számmal akad érdeklődő fiókunknál az év első munkanapjától kezdődően – tájékoztatott Fiam Tibor fiókigazgató. Hozzátette, egyre többen az új ingatlan építésén, illetve vásárlásán is törik a fejüket, hiszen különösen a három gyermekes családok esetében valóban jelentős mértékű a támogatás.

– Összességében elmondható, hogy az új CSOK további élénkülést fog hozni Orosháza és térségének ingatlanpiacán – emelte ki Fiam Tibor.

Egyre többen ingatlanépítésben gondolkodnak (Fotó: Rajki Judit)
Egyre többen ingatlanépítésben gondolkodnak (Fotó: Rajki Judit)

– A Budapest Bank orosházi fiókjában is számos ügyfél érdeklődött az új CSOK iránt. Voltak köztük, akik a későbbiekben vállalnának harmadik gyermeket, de többségében olyan családok érdeklődtek, akik már most három gyermeket nevelnek – ezt már a Fekécs Levente fiókvezetőtől tudtuk meg, aki hozzátette: az érdeklődők jellemzően új ingatlanhoz szeretnék igénybe venni a támogatást. Ugyanakkor saját családi ház építésébe is szívesen kezdenének, és a használt lakásvásárlás lehetőségeit is egyaránt keresik. Megtudtuk, a pénzintézetnél érdeklődők többségének szándékában áll igényelni a támogatást.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.