- hirdetés -

A Facebookon kérdeztek és bosszankodtak néhányan, hogy miért nincs víz a Liget utcán. Megkérdeztük.

Az soha nem jó, ha megnyitjuk a csapot, és nem folyik belőle a víz. Az még rosszabb, ha mindez hétvégén történik, hiszen ekkor az emberek többsége otthon van. Mondhatni, bosszantó a dolog.  Ezt érezhették és érezhetik a Liget utcán és a környéken élők ezekben a percekben is, ugyanis délelőtt 10 óra óta nincs víz a hálózatban.

Az okokról az Alföldvíz Zrt. illetékesét kérdeztük.
– Összetett hiba van az érintett városrészben. Eltörött egy vízvezeték, amit már sikerült megjavítani, viszont eközben kiderült, hogy egy másik, közelben lévő vezeték is meghibásodott – mondta érdeklődésünkre Zsittnyán Zoltán, az Alföldvíz Zrt. divízióvezetője.

A szakemberek szerint elhúzódó munka lesz, mire elhárítják a hibát (Fotó: Melega Krisztián)
A szakemberek szerint elhúzódó munka lesz mire elhárítják a hibát (Fotó: Melega Krisztián)

– A második vezeték javítása több időt vesz igénybe, hiszen még nagyobb helyen kell megbontani az útburkolatot. Több szakembert és gépet irányítottunk a hiba helyszínére, és már folyik a helyreállítás. Azt, hogy mikor áll helyre a szolgáltatás, előre nem tudjuk megmondani, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy ez minél előbb megtörténjen – fogalmazott a szakember.

Hatalmas árkot mosott ki a víz a föld alatt (Fotó: Melega Krisztián)
Hatalmas lyukat mosott ki a víz (Fotó: Melega Krisztián)

A helyszínen járva tapasztaltuk, hogy a város felől a felüljáróra érkezve lezárták az út egy részét a munkálatok miatt, jelenleg egy sávban lehet közlekedni, lassan haladva. Az utat felbontva kiderült, hatalmas lyukat mosott ki a víz, amibe akár 10 ember is elférne. A föld alatt vezetékek futnak, amik a víz miatt korrodálódtak – ezek okozzák a legnagyobb problémát. A szakemberek szerint elhúzódó munka lesz, mire elhárítják a hibát.

Fél öt magasságában egy lajtos kocsi érkezett a Dr. László Elek lakótelep és Huba utca sarkára, hogy legyen ivóvíz. Innen lehet vizet vételezni, amíg ki nem javítják a hibát.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.