- hirdetés -

Nekünk a foci az ünnep! elnevezésű focigálával búcsúztatta az óévet az OMTK-ULE. Pályára léptek a gyerekek, az edzők és a nap fénypontjaként az 1995-1996-ban BL-ben szereplő ferencvárosi öregfiúk.

December 19-én reggeltől estig pattogott a labda az Eötvös-csarnokban. Délelőtt az OMTK-ULE összes korosztálya, az U7-től az U19-ig pályára lépett. Az ellenfél a Hódmezővásárhelyi LC korosztályos csapatai voltak.

Délután a felnőttek vették birtokukba a parkettát: először a Rákóczi Vasas lépett pályára a Szentesi Kinizsi ellen. Polyák László csapata magabiztos játékkal 7-4 arányban győzött. Ezt követte a Hódmezővásárhelyi LC-OMTK-ULE edzők mérkőzése. Itt kiélezett küzdelemben 2-2-es döntetlen született.

A srácok sorra kérték az autogramokat a ferencvárosi sztároktól Fotó: Kecskeméti Krisztina
A srácok sorra kérték az autogramokat a ferencvárosi sztároktól (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina

A nap fénypontja az OMTK edzők – FTC öregfiúk mérkőzés volt. (Tóth-Kása Sándor,az ULE elnöke beszélgetésünk során elmondta, hogy számára nem a mérkőzés volt a nap fénypontja, hanem az, amikor a sok csillogó szemű srác körbevette a ferencvárosi sztárokat egy-egy autogramért, szelfiért-szerk.)

OMTK-ULE edzők, vezetők – Ferencváros  3-3

Játékvezetők: György Sándor, Helbert Márk

OMTK kerete: Lévai Balázs, Buza Barnabás,Szabó Norbert,Dávid Zsolt,Pardi László,Kinyó Péter,Czollner Gábor,Elekes Károly,Nyéki Boldizsár,Gyimesi András,Majsai Balázs,Almási Gyula,Dr.Duray Péter,Tóth-Kása Sándor,Őze Mátyás,Csizmadia Imre

Ferencváros:  Hajdú Attila, Telek András, Keller József, Nyilas Elek, Albert Flórián, Szűcs Mihály,Páling Zsolt

A Fradi kezdte jobban a mérkőzést,a 9.percben Nyilas lapos beadását Albert passzolta a hálóba, 0-1.
A 11. percben gyorsan jött a válasz. Elekes 12 méterről bombagólt lőtt Hajdú kapujába, 1-1.
A 14. percben már nálunk volt az előny. Szabó N. vezette végig a labdát a pálya bal oldalán, lapos beadását Almási rúgta a hálóba, 2-1.
A 23. percben Nyilas szabadrúgásból egyenlített, 2-2.
A 26. percben ismét mi vezettünk. Kapu előtti kavarodás végén Dr.Duray talált a hálóba, 3-2.
A 30. percben, szinte „időn túli” büntetőből Nyilas egyenlített, 3-3.

Az egyesület szlogenje, miszerint: Nekünk a foci az ünnep! igazolta a várakozást, hiszen e napon mintegy 300 gyermek és 50 felnőtt számára jelentett ünnepet a játék. A rendezvény megtöltötte a városi sportcsarnok nézőterét.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.