- hirdetés -

Szakmai elismerésben részesült Bogdánné Kiss Tünde orosházi könyvtáros.

Amint a városi könyvtár hírül adta, a Békés Megyei Könyvtár és a Magyar Könyvtárosok Egyesülete Békés Megyei Szervezete minden évben meghirdeti „Az Év Könyvtárosa Békésben” díjat. A díj azon Békés megyében dolgozó könyvtárosok részére adományozható, akik munkájukkal, szakértelmükkel hozzájárulnak a megye könyvtáraiban végzett magas szintű könyvtári tevékenységhez. A megye összes könyvtárosa választható, a könyvtárosok büszkék arra, hogy kollégájuk ilyen elismerésben részesült.

Tünde olyan munkát végez, ami után senki nem vitat egy ilyen díjat – fogalmazott az igazgató, Buzai Csaba.

Az elismert könyvtáros - Bogdánné Kiss Tünde (Fotó: könyvtár)
Az elismert könyvtáros – Bogdánné Kiss Tünde (Fotó: könyvtár)

– Úgy érzem, teszem a dolgomat, a mindennapokban a képességeim szerint odateszem magam, mindenem a munkám – nyilatkozta kérdésünkre a szakmájában krisztusi kort eltöltött Bogdánné Kiss Tünde. – Ez csapatmunka, a kollégák nélkül ezt nem értem volna el, és köszönöm Buzai Csabának, hogy felterjesztett rá.

A díjnak nincs anyagi vonzata, de a szakmai elismerés mindennél többet jelent – hangsúlyozta Bogdánné.

A díjat december 14-én Békéscsabán, a megyei könyvtárban vehette át Bogdánné Kiss Tünde, aki 1982 óta dolgozik az orosházi könyvtárban. Főiskolai diplomáját 2000-ben vehette át, azóta is folyamatosan képzi magát, csak az elmúlt két évben öt képzésen vett részt.

A kezdetektől az olvasószolgálatban és a tájékoztatásban lát el feladatokat, így az orosházi olvasók szemében manapság talán ő képviseli leginkább a szakmát, a „könyvtárosságot” – fogalmaz a méltatás. Gazdasági ismeretei többek között a pályázatok lebonyolításában jelent nagy előnyt az intézménynek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.