- hirdetés -

Az orosháziak kitettek magukért a hétvégi mezőhegyesi ob-n, Lovas Mónika és Paczuk Ádám abszolút magyar bajnokok.

Az idei év utolsó sportági versenyét rendezte meg az Orosházi Toldi SE december 5-én Mezőhegyesen, ifjúsági, junior és masters korcsoportban mérték össze tudásukat az ország legjobb fekvenyomói.

Az orosházi klub versenyzői ismét remekeltek: +84 kg-ban Lovas Mónika 150 kg-os nyomásával junior és abszolút magyar bajnokként zárta az évet. Ugyanebben a súlycsoportban Haklik Dorottya 60 kg-os teljesítményével ezüstérmes lett. 84 kg-ban Schneider Erzsébet a masters kategóriában, 85 kg-mal, masters és abszolút magyar bajnokként végzett. A junior női csapat a dobogó második fokára állhatott fel.

Az Orosházi Toldi SE versenyzői: Haklik Dóra, Rajos Erik, Lovas Mónika, Farkas Ádám, Véró Alex és Paczuk Ádám (Fotó: egyesület)
Az Orosházi Toldi SE versenyzői: Haklik Dóra, Rajos Erik, Lovas Mónika, Farkas Ádám, Véró Alex és Paczuk Ádám
(Fotó: egyesület)

A férfiaknál Paczuk Ádám nyújtott kiváló teljesítményt: 140 kg-os nyomásával az ifjúsági kategória legjobbjának bizonyult 74 kg-os súlycsoportban, ezen felül elnyerte az ifjúsági abszolút magyar bajnoki címet is. A junior korcsoportban a bronzérmet sikerült megszereznie. 120 kg-ban Farkas Ádámnak a 190 kg-os teljesítménye junior magyar bajnoki címet jelentett. Masters korcsoportban Rajos István 210 kg-os eredményével a harmadik helyen végzett. +120 kg-os junior kategóriában Véró Alexnek 250 kg-os sikerült kinyomnia, ezzel ő is aranyérmes lett, ezen felül a junioroknál az abszolút bajnoki értékelésben második helyen végzett. Csapattársa, Rajos Erik 130 kg-os nyomásával a dobogó harmadik fokára állhatott. A junior férfi csapat a harmadik helyet szerezte meg.

A hétvégi mezőhegyesi Ifjúsági, Junior és Masters Fekvenyomó Országos Bajnokságról fotók az orosházi klub közösségi oldalán, ide kattintva.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.