- hirdetés -

Soros ülését tartotta nemrégiben a Roma Nemzetiségi Önkormányzat (RNÖ), de előtte közmeghallgatás tartottak.

Simondán Gusztáv RNÖ elnök az ülés kezdete előtt elmondta: sajnálattal tapasztalja, hogy a közmeghallgatásra nem jött el senki, holott a helyi médiában meg lett hirdetve. – Úgy gondolom, hogy ezek szerint mindenki meg van elégedve a Roma Nemzetiségi Önkormányzat és a képviselő-testület munkájával, ennek örülök – emelte ki.

Az elnök a továbbiakban értékelte az idei évet.  Elmondta, a 2015. évi munkaprogramban rögzítettekből megvalósult a roma farsang és a romanap gyermekeknek. Három alkalommal tartottak romabált, elutaztak a csatkai zarándokútra, 21 Békés megyei roma nemzetiségi önkormányzattal, és a Zombai Roma Nemzetiségi Önkormányzattal együttműködési megállapodást kötöttek. Az idén is folytatódott a közmunkaprogram, melyben jelenleg 29 főt foglalkoztat a Roma Nemzetiségi Önkormányzat. Kilenc képviselő-testületi ülést tartottak, melynek keretében 57 határozat hoztak.

– Legfontosabbnak a hagyományőrzést és a romák társadalomba és munkába való beilleszkedését tartom. Köszönetem fejezem ki az önkormányzatnak, illetve Dávid Zoltán polgármesternek az egész évi együttműködésért és segítségért! Külön köszönöm a munkáját dr. Miszlai Judit jogtanácsosnak, Godár Andrea költségvetési irodavezetőnek és Szász Edit költségvetési ügyintézőnek – emelte ki Simondán Gusztáv.

Az ülés további részében döntöttek arról, hogy a Mikulás ünnepséget december 6-án, Szentetornyán, a Nemzetiségek Napját pedig december 18-án, a Pacsirta utca 8. szám alatt tartja az RNÖ.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.