- hirdetés -

Soron következő testületi ülését tartotta Orosháza Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata a közelmúltban.

A július 18-i nyilvános ülésen megválasztották ki zenél majd az augusztus kilencedikei Romabálon, amely a Pacsirta u. 8. szám alatt lesz. A fellépő Gingi és zenekara lesz – tájékoztatta az OrosCafét Simondán Gusztáv az RNÖ elnöke.

A beszámolóból kiderült, június 29-én a Cigány Önkormányzatok, Civil Szervezetek Országos Egyesülete és a Roma Polgárjogi Szövetség által megrendezett roma kulturális napra utaztak Gyomaendrődre. Emellett, június 29-én identitás- és hagyományőrző Roma napi rendezvényt is tartottak Szentetornyán, melyet sikeresnek értékelt az elnök. Július 6-án Simondán Roland Milán képviselőtársával Zombára utazott a – Zombai Roma Nemzetiségi Önkormányzata Elnöke meghívásának eleget téve, a XII. Tolerancia napra.

A nyilvános ülésen elfogadták a Nemzetiségi Önkormányzat 2019. évi költségvetés II. módosítását, megszavazták, hogy szeptember 7-én Csatkára utaznak zarándoklatra, illetve négy mobiltelefon leselejtezéséről is szavaztak.

Szó esett arról is, hogy Orosháza-Szentetornya romák lakta településrészein a porták elhanyagoltak, gazosak, ezért segítséget szeretnének nyújtani a helyi romáknak és más rászorulóknak úgy, hogy fűkaszával levágják az elburjánzott gazt és füvet. Ennek érdekében a képviselő-testület egy fűkasza vásárlását megszavazta.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.