- hirdetés -

Több százan vettek részt a vasárnapi egészségmegőrző napon, középpontban az egészség, a mozgás, a táplálkozás állt – látványos bemutatóknak is szemtanúi lehettünk.

Hagyományteremtő szándékkal rendezte meg az Orosházi FKSE-LINAMAR és a GENERALI azt az egészségmegőrző napot, melynek vasárnap adott otthont az Eötvös-csarnok. Természetesen a kézilabdák ezúttal is „előkerültek”, azonban nem csak e sportág képviselőt várták. Egy családi nap hangulatát keltette a program, melyen valóban minden korosztály képviseltette magát. Helyi termékeket kóstolhattak, hallhattak a vitaminok fontosságáról, bekapcsolódhattak az egészséges ételek készítésébe a Tisza iskola szakácsainak jóvoltából, sport-totón nyerhettek, vérnyomást mérhettek, és persze sok mozgás is jellemezte a napot.

– Hagyományteremtő céllal hívtuk életre rendezvényünket, és invitáltunk kicsiket, nagyokat egészségnapunkra. Szeretnénk bemutatni, melyek az egészségtudatos út alappillérei, mit tehetünk azért, hogy megnöveljük az egészségben eltöltött évek számát – tudtuk meg az orosházi férfi kézilabdaklub elnökétől, Vajer Tamástól.

Együtt a legkisebbek és a legnagyobbak az egészségnapon (Fotó: Rajki Judit)
Együtt a legkisebbek és a legnagyobbak az egészségnapon (Fotó: Rajki Judit)

Az egészséges életmód egyik alapja a mozgás: a közös bemelegítés mellett például Csiki Rebeka és csapata által aerobicbemutató, valamint TRX-edzés, gyógytorna-bemutató és persze kézilabda várta az érdeklődőket, akik mindemellett az egészségmegőrzés jegyében sok hasznos információval gazdagodhattak.

A szervezők egy rajzpályázatot is hirdettek, középpontban természetesen az egészséges életmóddal. A vasárnapi rendezvényen az is kiderült, ki volt a legügyesebb: Paulik Lívia alkotására tette voksát a zsűri, így a Forrás ovi csoportja gazdagodott egy több tízezer forint értékű, sportszerekből összeállított ajándékcsomaggal.

Az OFKSE már tervezi a folytatást: tavasszal újabb egészségnapban bíznak, akkor már a szabadban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.