- hirdetés -

A jövő évtől minden iskolai szünetben kötelező lesz az önkormányzatok számára a rászoruló gyermekek napi egyszeri ingyenes étkeztetésének megszervezése – a törvényjavaslat elfogadása esetén. A célra 4,5 milliárd forintot biztosít a kormány.

Több mint 400 rászoruló gyermeknek adott ingyen ebédet Orosháza önkormányzata a nyári szünetben. Az ehhez szükséges forrás nagy részét, 9,1 millió forintot központi forrásból, pályázat útján biztosította az önkormányzat, mellé saját forrásból további 1,166 millió forintot tett.
– Vállaltuk, hogy 53 munkanapon keresztül napi egyszeri meleg étkeztetést biztosítunk 443 rászoruló gyermeknek, és ezt a vállalást teljesítettük is. Ezek a gyerekek a nyári szünetben is naponta, ingyenesen jutottak főtt ételhez – emelte ki Dávid Zoltán.

A polgármester hozzátette, az önkormányzat minden lehetőséget megragad, hogy a lehető legtöbb nehéz helyzetben lévő család gyermekének jusson étel. A feladat most adott: a jövő évtől ugyanis minden iskolai szünetben (először tehát 2016 tavaszán) kötelező lesz a nehéz helyzetben lévő családok gyermekeinek ingyenes érkeztetést biztosítani, amennyiben a parlament elfogadja a törvényjavaslatot.
– A szükséges infrastruktúrát önkormányzatunknak kell megszerveznie, ezt a feladatot azonban örömmel vállaljuk, hiszen fontos számunkra az orosházi gyermekek támogatása – szögezte le a városvezető.

A célra országosan 4,5 milliárd forintot különített el a kormányzat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.