- hirdetés -

Az orosházi piachoz közeli egyik bérlakásban történt a baleset. Vélhetően egy hősugárzó miatt kapott lángra a gyerekágy. 

Szerda dél körül mentőhelikopter szállt le a piac környékén. Szemtanúk elmondása szerint a Könd utcai bolt melletti bérlakások egyikéből egy egy év körüli kisfiút hoztak ki súlyos égési sérülésekkel.

A feltételezések szerint egy hősugárzó miatt lángra kapott az az ágy, amelyben a gyermek feküdt, ez okozhatta a súlyos égési sérüléseket. A helyszínen mentők, rendőrség, a kisfiút nem sokkal 13 óra előtt szállította el a mentőhelikopter.

A kisfiút életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba a mentősök (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
A kisfiút életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba a mentősök (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Információink szerint a 8 hónapos csecsemő testfelszínének 70 százaléka megégett, harmad és negyedfokú égési sérüléseket szenvedett.

Megtudtuk, a lakásban keletkezett tüzet még az orosházi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt eloltották, a beavatkozók áramtalanították az épületet, majd biztosították a helyszínt. Az eset kapcsán tűzvizsgálati hatósági eljárás indult.

Frissítés: Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-nek elmondta: a kisfiún már a helyszínen életmentő beavatkozásokat kellett elvégezni, a csecsemőt mentőhelikopterrel vitték Budapestre. Vargáné Szombati Andrea sajtószóvivő tájékoztatása szerint pedig a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság vizsgálja az eset körülményeit.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.