- hirdetés -

Debreczeni Cintiát a városi könyvtárban mindenki ismeri. Bevallása szerint második otthona a téka. Három éve alapította Buzai Csaba könyvtárigazgatóval az Orosházi Moly Galerit, azaz az OMG-t. Szervez, fotóz az itteni eseményeken.

Debreczeni Cintia derűs, vidám lány, aki jó hatással van másokra. Az Orosházi Moly Galeri alapító tagja. Ez a csoport számottevő közönséget jelent a könyvtár életében.
– Az olvasókörrel igyekszünk összefogni azokat az orosházi fiatalokat, akik otthonosan érzik magukat az irodalom világában, és olvasási élményeiket szeretnék megosztani egy közösséggel – fogalmazott Cintia.

Az olvasókörön belül nagyon jó baráti viszonyok alakultak ki. A csoport szívesen fogadja azokat is, akik a hétköznapokban nem találják a helyüket, mivel nem annyira olvasnak az emberek körülöttük.
– Szeretek a könyvtárban lenni és ahol tudok, segítek. Szinte már második otthonomnak tekintem, ezen belül a Moly Galeri a második kis családom és elszánt célom, hogy a későbbiekben még több taggal bővítsük ezt a szeretetre méltó moly famíliát – mondja Cintia.

Debreczeni Cintia
Debreczeni Cintia

Jelenleg egy trafikban eladóként dolgozik, szabadidejében cikkeket ír és fotósként is tevékenykedik. Nem újdonság ez a hobbi számára, ugyanis középiskolában média szakon végzett. Ezt követően Békéscsabán újságírást tanult a School Of Business Üzleti és Művészeti Szakközépiskolában. Gimnazista évei alatt elnyerte a “Legjobb Nagy Interjú Vujity Tvrtkoval” című díjat. Akkoriban aktív tagja volt a sulitévének és a sulirádiónak. Manapság már csak kedvtelésből foglalkozik a médiával, ahogy az ideje engedi.

– Szeretem vizuálisan megjeleníteni azokat a pillanatokat, amik megfognak. Időnként akad olyan kérés, hogy zenész barátaimat kísérjem el egy-egy fellépésre, örökítsem meg a koncertek hangulatát. Van, hogy ismerős kér meg arra, hogy állítsunk össze egy portfóliót – vallja a fotózással kapcsolatos elhivatottságáról.

Nemrégen Gyopárosról készített fotókat, melyekre annyi pozitív visszajelzés érkezett, hogy benevezett velük egy fotós versenyre.
– A verseny gyakorlatilag egy fotókampány volt, a Békés megye az ,,Én Otthonom” Facebook oldalon, ahova olyan képeket vártak, ami Békés megyével kapcsolatos. Otthonunk legszebb pillanataira és helyeire voltak kíváncsiak.

,,Gyopáros ősz viseletben” című képével végül a 106 fotó közül a második helyezést sikerült elérnie.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.