- hirdetés -

Mintegy 2,5 millió forint értékben 15 elektromos ággyal gazdagodott a kórház gyermekosztálya, ahol éves szinten több mint ezer kisbeteget ápolnak.

Gabányi Géza Svájcban élő orosházi származású lelkész közreműködésével nagyértékű adomány érkezett az Orosházi Kórházba. Régóta fennálló kapcsolat ez, a lelkész már évek óta segíti az intézményt. A mintegy 2,5 millió forint értékű, 15 elektromos ágy szeptemberben érkezett a Csecsemő- és Gyermekosztályra, nemcsak a kisbetegek komfortérzetét javítva, hanem nagyban segítve a dolgozók mindennapi munkáját is.

– Gabányi Géza jóvoltából nemcsak ágyak érkeztek az osztályra, hanem orvosi textíliák, irodai berendezések, ágyak mellé helyezhető szekrények. A felajánlás nagy segítség a kórháznak, hisz ezeknek az eszközöknek a beszerzésére nincs anyagi lehetőségünk – emelte ki Duray Gergő, az Orosházi Kórház főigazgatója, aki bízik abban, hogy a jövőben is folytatódik ez a jó kapcsolat.

Az elektromos ágy kényelmes a ksibetegeknek, nagy segítség a nővéreknek (Fotó: Rajki Judit)
Az elektromos ágy kényelmes a kisbetegeknek, nagy segítség a nővéreknek (Fotó: Rajki Judit)

Dr. Varga Sándor osztályvezető főorvos kiemelte, óriási segítség számukra az elektromos ágyak, a kisbetegek és a nővérek szempontjából is.
– Szükség volt rájuk azért is, mert voltak az osztályon olyan ágyaink, amelyek egyidősek a kórházzal. Régi óhajunk vált most valóra. Ugyanakkor ezzel azt is el tudtuk érni, hogy a gyerekeket kísérő hozzátartozók is kényelmesen pihenhessenek addig, amíg a kórházban tartózkodnak – emelte ki az osztályvezető.

Megtudtuk, betegeket Dél-Békés megye egész területéről fogadnak, a havi betegforgalom igen változó. Nyáron kevesebben vannak, ősszel, ha megkezdődik az iskola, egyre többen lesznek az osztályon, mely 25 férőhelyes, csütörtöki adat alapján 23 kisbeteget kezeltek. A gyógyítást hét orvos végzi, évi fekvőbeteg-forgalmunk ezer feletti.

A dolgozók mindent megtesznek azért, hogy a kisbetegek számára gyorsabban teljenek a kórházban töltött napok: rajzzal díszített fal teszi vidámabbá az osztályt, illetve óvónő foglalkozik a gyerekekkel.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.