- hirdetés -

Az egyik legjobb európai csapattól tanulhatott kedd este férfi kézilabda-csapatunk. Nehéz meccs volt, és a szegediek ünnepelhették a győzelmet.

MOL-Pick Szeged – Orosházi FKSE-LINAMAR 27–19 (12–11)

NB I-es férfi kézilabda-mérkőzés. Szeged, 600 néző

V.: Buza, Cseszregi

Szeged: Wyszomirski – Mindegía 4, Thiagus Petrus 4, Curuvija, Blazevic, Vranjes 3, Fekete 4. Csere: Sierra (kapus), Balogh Zs. 2 (2), Bombac 2 (2), Hegedűs, Robledo 2, Ancsin 3, Velky 2, Loncar 1, Szabó B.
Vezetőedző: Juan Carlos Pastor

Orosháza: Herjeczki – Komporály 4, Suhonjic 2, Mazic 4, Knezevic 4 (2), Stranigg 2, Tárkányi 1. Csere: Miklós, Lipták (kapusok), Berta, Smojver 1, Németh G. 2, Macovchin, Varsandán, Szeitl, Stojanov
Vezetőedző: Vladan Jordovic

Kiállítások: 4, ill. 6 perc. Hétméteresek: 6/4, ill. 2/2.

Két BL-találkozó, a dán Kolding és a német Löwen elleni mérkőzések közé ékelődött be a hétközi találkozó a szegediek számára. A vasárnapi koppenhágai győzelem után Németországban is bravúrra készülnek Pastor edző legényei. Ahogyan a szegediek átlövője, Ilyés Ferenc fogalmazott: az Orosháza elleni bajnokit a Löwen elleni felkészülés részének tekintik – írja az OFKSE honlapján.

A továbbra is számos sérülés által sújtott orosházi együttes mestere, Vladan Jordovic a találkozó előtt hangsúlyozta: a fennálló nehézségek ellenére csapatának kötelessége, hogy a lehető legjobb formáját mutassa és mindenki a maximumot adja ki magából a mérkőzésen.

A 2. percben Komporály talált a szegediek kapujába, de Bombac büntetőből gyorsan egyenlített. Ezután az orosháziak percei következtek, a 8. percben Stranigg góljával már 4–1-re vezetett a zöld-sárga alakulat. Persze a Pick sem adta olcsón a bőrét, öt perc elteltével Thiagus Petrus góljával már vezetett Juan Carlos Pastor edző legénysége. Ekkor Bombac hétméteresét védte Herjeczki, és Smojver, majd Knezevic találataival ismét az Orosházánál volt az előny, sőt Mazic révén már kettővel vezetett a vendégcsapat. A szegediek nehezen birkóztak meg a keményen, jól működő viharsarki védelemmel, Herjeczki is jól védett, így mesterük elérkezettnek látta az időkérést. Ennek meg is lett az eredménye, az első félidő utolsó 10 percében – ugyan az OFKSE szorosan tapadt ellenfelére – a hazaiaknak sikerült egy gólos vezetést kicsikarniuk.

Negyven percig nagy csata zajlott a pályán (Fotó: delmagyar.hu)
Negyven percig nagy csata zajlott a pályán (Fotó: delmagyar.hu)

Szünet után a Szeged kezdett jobban, az orosháziak csak futottak az eredmény után, ám 5 perc elteltével Németh Gábor szépségdíjas góljával egyenlíteni sikerült, sőt Komporály révén ismét megszerezték a vezetést a vendégek. Még néhány percig fej fej mellett haladt a két együttes, de aztán a Szeged kimutatta a foga fehérjét és fokozatosan elhúzott ellenfelétől. Az Orosháza támadásaiba több hiba csúszott, nem találták ellenszerét a hazaiak nyitott védekezésének, a fáradtság jelei is mutatkozni kezdtek Jordovic mester tanítványain. Hiába mutatott be több bravúrt a pár hetes kihagyás után a kapuba visszatérő Miklós Gergő, a több kulcsemberét nélkülöző OFKSE csaknem negyedóráig gólképtelennek bizonyult, így a papírforma szerinti könnyed szegedi siker végül nem forgott veszélyben.

Jó 40 percig meccsben volt az Orosháza, bár a vasárnap még BL-mérkőzést játszó Szeged is kissé fáradtan és némileg tartalékosan érkezett a találkozóra. A rutin és a hosszabb cserepad végül természetesen a hazai csapat javára döntötte el a mérkőzést, ám az orosháziak betartották ígéretüket: jó meccset játszottak az európai élvonalba tartozó Szeged otthonában.

Vladan Jordovic: – Gratulálok minden játékosnak ehhez a nehéz meccshez. A Szeged csapata Európa egyik legjobbja, bár a dániai meccs után fáradtak voltak. Mi 45 percig jól védekeztünk és támadtunk is. Aztán sok ziccert rontottunk és technikai hibákat is vétettünk, így győzött a Szeged.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.