- hirdetés -

A világbajnoki ezüst után mindenki azt hitte, együtt maradnak. De az élet közbeszólt: Luca kapva kapott az alkalmon, és Amerikában készül majd tavasszal, új partnerrel, új edzővel.

Néhány hónapja, a világbajnoki ezüstérem megnyerésekor még úgy tűnt, minden marad, Homonnai Luca továbbra is a háromszoros olimpiai bajnokkal, Janics Natasával marad egy hajóban. Az élet azonban közbeszólt.

„Többször kellett már fontos döntést hozni az életemben, ez is egy ilyen helyzet volt – mondta az orosházi születésű, jelenleg a Graboplast Győrben versenyző tehetség az nso.hu-nak.

– Arra törekszem, hogy a következő, nagyon fontos szezonban kihozzam magamból a maximumot, a felkészüléshez pedig kaptam egy kiváló ajánlatot: jövő tavasszal Fazekas-Zur Krisztinával edzhetek együtt az Egyesült Államokban. Visszautasíthatatlan lehetőség, és a helyszín is nagyon vonzó számomra – tette hozzá Luca.

Nyerő páros válhat belőlük (Fotó: Kovács Tamás/MTI)
Natasa és Luca – különváltak útjaik (Fotó: Kovács Tamás/MTI)

A fiatal versenyző – aki döntését Douchev-Janiccsal is megbeszélte – az edzéseit január közepéig itthon, a Mosoni-Dunán végzi Kadler Viktor irányításával. Homonnai munkáját Amerikában Rami Zur (Fazekas-Zur Krisztina edzője és férje) felügyeli majd.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.