- hirdetés -

Tizenkét ország több mint száz ifjú zeneszerzője mérte össze tudását a nemzetközi versenyen – Benkő Katalin ötödikként zárt zongoradarabjával.

A zeneszerzői pályázatot az Európai Űrügynökség (ESA) hirdette meg abból a jubileumi alkalomból, hogy az űreszközeit követő rádiótávcső-hálózata idén negyven éves. A pályázat kiírója ehhez az eseményhez illő zeneműveket várt, s kapott is több mint 12 országból – adta hírül az űrkutatási hírportál. A benyújtott pályázatokkal szemben a legfőbb elvárás a kozmikus hangzás és élménykeltés volt.

A zsűri a pályázatra beérkezett, összesen 117 zeneszám közül előbb 75 alkotást selejtezett ki, és a megmaradt 42 alkotás közül választotta ki a legjobb 10 pályamunkát. A mindössze 14 éves Benkő Katalin zongoradarabja ezen a versenyen az ötödik lett.

Az elismerés mellé ajándék is járt az első tíz helyezettnek, a legjobbra értékelt zeneszám szerzője pedig kijutott a Spanyolországban működő legrégebbi követőállomásra, és alkotása az egyik követőállomás szignálja lesz.

A Deep Of The Space 2015 című zongoradarabot itt hallgathatod meg.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.