- hirdetés -

Csodaszer nincs, de segítség van, hogy megtaláld önmagad. Jelentkezz az önismereti csoportba, és találd meg az utadat!

Gyakran ismétlődő testi panaszok kínoznak? Évek óta cipelt terhektől szeretnél megválni? Indulnál, de nem tudod még, hogy merre is van az utad? Ilyen, és ehhez hasonló kérdések cikáznak a fejedben állandóan? Két szakember és egy önismereti csoport segíthet a válaszok meglelésében. Ajánljuk mindazoknak a 18 év felettieknek, akik fejleszteni szeretnék az önismeretüket, a társas készségeiket, akik kapcsolati nehézségekkel küzdenek.

Önmagunk megismerésének igénye valahol talán a fejlett élőlények keresési-kutatási ösztönében, a megismerésre hajtó kíváncsiságban gyökerezik. A keresés-kutatás tárgya nemcsak a körülöttünk lévő világ, hanem önmagunk, saját lényünk is. A kisgyermek kezdetben a saját testét vizsgálja, később a saját lelki-szellemi tulajdonságai is egyre jobban érdeklik. A serdülő, majd felnőtté váló embernél a tudatosság igénye kerül előtérbe. Tudni szeretné a cselekedetek, a viselkedés, a lelki történések okát és szabályszerűségeit.

Gere Viktória szomatodráma csoportvezető, pszichodráma asszisztens, valamint Pesics Zsuzsanna klinikai szakpszichológus, pszichodráma asszisztens segítségével megtalálhatod belső világod rejtett kincseit és ezáltal kiteljesedhetsz életedben.

Az önismereti csoport segítő kezet nyújt számos probléma megoldására
Az önismereti csoport segítő kezet nyújt számos probléma megoldására

A pszichodráma – mely hatását a belső lelki tartalmak, élmények és konfliktusok dramatikus megjelenítésén keresztül fejti ki – felhasználási területe rendkívül széles, leggyakrabban önismeret fejlesztésben alkalmazzák. Testi-fizikai átélés során értelmi és érzelmi belátáshoz segít egy-egy problémával kapcsolatban. Ehhez az emberi spontaneitást és kreativitást használja fel cselekvésbe ágyazva.

A szomatodráma egy olyan módszer, amely segítségével a saját testünkhöz kapcsolódhatunk, megérthetjük üzenetét, amiket a tüneteink, betegségeink által kapunk. A fizikai test kifejeződését lelki tartalommal tölthetjük meg. A lelki tartalmak megértésére-átérzésére, feldolgozására testünk reagálhat. Mindezt kis csoportban, játszva éli át a főszereplő, aki őszinte, szeretetteli kapcsolatot alakíthat ki a testével – szerveivel.

A személyiségfejlesztő önismereti csoport egymagában nem csodaszer, kell hozzá a személy szándéka a változtatásra. A csoportban kapott ajándékok – felismerések, rálátások – kibontása, azaz a mindennapi életbe való átvitele már az egyénen múlik. Mi a két említett technikával, az ajándék előkészítésében, becsomagolásában veszünk részt, a kibontás már a főszereplőé marad, annak érdekében, hogy másképp, máshogy tudjon saját magához és a körülötte lévőkhöz kapcsolódni ebben a rohanó, néha elidegenedett világban.

A résztvevők összesen 10 alkalommal, havonta egyszer (hétvégén) találkoznak Orosházán. Jelentkezési határidő: október 5. További információ: Pesics Zsuzsanna 06 (70) 520 9000, pesics.zsuzsanna@gmail.com, Gere Viktória 06 (30) 3115340, gereviki74@gmail.com

(x)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.