- hirdetés -

És addig Orosháza bármely pontján előfordulhat nyomáscsökkenés, esetleg a víz zavarosodása.

Az Alföldvíz Zrt. szolgáltatási területéhez tartozó 66 településen, köztük Orosházán is zajlik a megyei ivóvízminőség-javító program – ennek keretében a kivitelező az ivóvízvezeték-hálózaton végez munkálatokat. A munkálatok idején az Alföldvíz szakemberei igyekeznek zavartalan szolgáltatást biztosítani a fogyasztók számára, de ez nem minden esetben sikerül – erre hívták fel figyelmünket olvasóink az OrosCafé Facebook oldalán.

A cél a vízminőség javítása
A cél a vízminőség javítása

Az olvasói jelzésre megkerestük a szolgáltatót, ahol elmondták, Orosháza teljes területét érinti az ivóvízminőség-javító program, így például a Bajcsy- Zs. utca környékét is, ahonnan szerkesztőségünket keresték. Várhatóan november közepén fejeződnek be a munkálatok, nem is olyan régen például ezért kellett lezárni a Kossuth utcát.

A szolgáltató hozzátette, a munkálatok sajátossága miatt az esetlegesen felmerülő vízellátási problémákról pontos ütemezést nem lehet készíteni, ezért a fenti időpontig napközben a település bármely pontján előfordulhat nyomáscsökkenés, esetleg a víz zavarosodása.

A program 38 milliárd forintból valósul meg, és bár a nyáron még arról tájékoztattak, hogy szeptember végére elkészül a program, már látható, némi csúszással számolni kell. A cél nem változott: jobb minőségű, egészségesebb ivóvizet juttatni a Békés megyei háztartásokba.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.