- hirdetés -

Először rendeztek a pecások ún. össz-egyesületi horgászversenyt Orosházán. Hogy miért alakult ez így és miért kellett ezt az új megmérettetést életre hívni, arra Pelle Zsolttól, a rendező Kinizsi HE elnök helyettesétől vártuk a választ.

Kezdetben a városban két nagy egyesület fogta össze a horgászokat, a Kinizsi- és az Olajbányász Horgász Egyesület. Később különböző okok miatt létrejött még két új egyesület, a Barracuda és a Kedvenc egyesület.

– Az újak mostanra jelentős tagsággal rendelkeznek és a partokon a különböző egyesületek tagjai közt, két kapás közti szünetben többször kisebb ellentétek alakultak ki. Ki telepít, hol telepít, mennyit telepít, mennyit kellene, stb. Arra gondoltunk, hogy mielőtt a politikához hasonlóan az egyesületi hovatartozás megosztaná a horgász társadalmat, teremtünk egy lehetőséget, ahol jó hangulatban, versengve tölthetünk el együtt néhány kellemes órát. Biztosak voltunk a sikerben, hisz a közös szenvedély összeköt minket és ez a lényeg, nem más – foglalta össze a lényeget Pelle Zsolt.

Várva a nagy fogást (Fotó: Rajki Judit)
Várva a nagy fogást (Fotó: Rajki Judit)

A szeptember 19-ei versenyre minden egyesületből érkeztek horgászok a Béke horgásztóra. A 42 nevezőt elosztották a két szektorban. Kisorsolták a helyeket és kezdődhetett az első forduló, amely délig tartott. Délben új sorsolás jött, aki délelőtt az A szektorban horgászott, most a B-be húzott magának helyet és fordítva.
– A két forduló összesített eredményei alapján hirdettünk eredményt. Hála az égnek ezúttal a halak is szép számmal eljöttek a randevúra (vagy inkább nagyon ügyesek az orosházi horgászok. A szerk.), úgyhogy nagyszerű napot tölthettünk együtt és kedvenc sportunkkal. Remélem, hogy hagyományt sikerül teremteni ezzel a mai eseménnyel, azt pedig még inkább, hogy ezek az egyesületi hovatartozás miatti ellentétek szépen belefulladnak a maihoz hasonló, jó hangulatú közös pecázásokba – sorolta a főszervező.

A horgászverseny eredményei:

1. Szita István 17.03 kg 5 pont
2. Kovács Lázár 16,26 kg 6 pont
3. Kohári Béla 7,9 kg 10 pont

A legnagyobb halat Vágó Gyula, a legtöbb halat Pelle Csaba fogta.
A verseny fővédnöke: Nemes Attila, a KHESZ ügyvezetője

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.