- hirdetés -

Igaza lehetett Kaiser Ottónak, amikor egy évvel ezelőtt úgy fogalmazott, az új orosházi fotóalbum az érzelmekre hat. Vágyat ébreszt megismerni vagy újra felfedezni Orosháza szépségeit. Az évforduló kapcsán nézzük, mi a könyv utóélete?!

Éppen ma egy éve, hogy kiállítással egybekötött könyvbemutatón került a város elé az új könyv. Az Orosháza – városi ARCképek című kiadvány azóta több száz orosházi család polcára felkerült, de a világ számtalan országába is eljutott.

A kétezer példány felét értékesítésre különítették el, ebből mintegy 400 db áll még rendelkezésre. A reprezentációs célra szánt ezerből mintegy 300-350 darabbal rendelkeznek még – tudtuk meg a városházán.

– A városba érkező vendégeket is megajándékozzuk látogatásukkor, valamint szívesen adjuk az új cégvezetőknek, orvosoknak, közfeladatot ellátó személyeknek, hisz rendkívül jól összefoglalja a város értékeit, történetét – nyilatkozta Fejes Róbertné alpolgármester. – Testvérvárosi látogatások során a határon túli barátainknak is szívesen visszük a kiadványt.

A városi albumot a könyvesboltokban, a városmarketing irdában és a művelődési központban is meg lehet vásárolni (klikk a képre)
A városi albumot a könyvesboltokban, a városmarketing irodában és a művelődési központban is meg lehet vásárolni

Az árusítóhelyek véleménye szerint turisták és orosháziak is érdeklődtek a könyv iránt, a megoszlás arányáról pontos információnk nincs. A karácsonyi ünnepek előtti jelentősebb érdeklődés arra enged következtetni, hogy sokan ajándéknak szánták.

Kaiser Ottó szavaira hivatkozhatunk, aki a könyv bemutatóján méltatta a kiadványt. A fotóművész, aki számos elismerés birtokosa, úgy fogalmazott: – A városnak egy nagyon finom arcélét mutatja be a könyv. Az alkotók arra törekedtek, hogy legyen egy olyan lelke, mint amilyen a városnak van. Úgy vélte, az album elsősorban az érzelmekre hat, a részletek felvillantásával az olvasóban felkelti a vágyat, hogy megismerje az egészet.

Rögtönzött közvélemény-kutatásunk alapján valóban így hat a könyv: az ismeretlenekben felkelti az érdeklődést, hogy megismerjék a várost, az (akárhol élő) orosháziakban a (hon)vágyat, hogy újra felfedezzék szülőhelyük szépségeit.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.