- hirdetés -

Immár 20 éve amerikai tulajdon az öblösüveggyár. Ennek apropóján gyárlátogatással és ünnepi vacsorával köszöntötte az O-I az üveggyári nyugdíjasokat.

A gyárkapuban gyülekeztek szeptember 12-én délelőtt az egykori üveggyári dolgozók, hogy néhány órára visszamenjenek egykori munkahelyükre. Rutinosan tették meg az utat az öltözőkig, majd a jól ismert folyosókon bementek a termelésbe. Volt, akinek könny szökött a szemébe, és sóhajtva mesélte, bizony ezek között a gépek között húzott le 36 évet.

Feltörtek az emlékek az egykori munkahelyen (Fotó: Melega Krisztián)
Feltörtek az emlékek az egykori munkahelyen (Fotó: Melega Krisztián)

Délután a meghívott egykori dolgozók Gyopároson, a Tópart Panzióban gyülekeztek, ahol műsorral, és vacsorával várták őket.

– Idén volt 20 éve, hogy az O-I megvásárolta az Orosházi Üveggyárat. Ez pedig nagyszerű alkalom arra, hogy összejöjjünk, beszélgessünk azokkal, akik az elmúlt 20 évben, illetve még korábban ebben a gyárban dolgoztak – fogalmazta meg gondolatait Larisa Kryachkova, az O-I Magyarország Manufacturing Kft ügyvezetője. Bemutatta egykori kollégáinak, hogyan teljesít most az üveggyár, mik az újdonságaik, és beszélt a jövőbeni tervekről, fejlesztésekről is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.