- hirdetés -

Két hónap után úgy tűnik, megszűnik a városlakókat bosszantó úthiba. Forgalomkorlátozás lesz.

Még július elején szakadt be az aszfalt a Huba utca, Rákóczi utca csomópontban. Mint kiderült, a csatornázás miatt keletkezett a beszakadás, amit a kivitelezőnek garanciális munkában ki kell javítania.

A beszakadás napján az út tulajdonosa, a Magyar Közút lezárta az érintett forgalmi sávot, azóta is így megy a közlekedés. Az elmúlt két hónapban többször szóba került, mikorra lesz megjavítva a hiba, testületi ülésen is kérdezte egy képviselő, a Facebookon és az utcán is rendre visszatért a téma az orosháziak között.

A hét közepén – szerda vagy csütörtök reggel – megkezdik az út javítását, emiatt viszont útlezárás és forgalomkorlátozás várható, nagyjából két héten keresztül.

A beszakadással érintett sávot és a mellette lévő, balra kanyarodó sávot is lezárják, ugyanis a javítás nagyobb területet érint majd, mint ami a felszínről látszik – tudtuk meg az önkormányzat Városfejlesztési és Városüzemeltetési Iroda vezetőjétől.

A felújítás alatt ez az útszakasz fel lesz bontva (Fotó: Melega Krisztián)
A felújítás alatt ez az útszakasz fel lesz bontva (Fotó: Melega Krisztián)

A lezárás miatt a Huba utcáról nem lehet a Móricz Zsigmond utcára egyenesen és a Rákóczi utcára balra menni. A Vásárhelyi útra viszont ki lehet kanyarodni jobbra. Aki a Huba utcáról a belváros felé közlekedne, annak tehát el kell menni jobbra a Vásárhelyi útra, majd megint jobbra a Szentesi útra, a tűzoltóságnál balra a Bajnok utcára, ahonnan megint balra visszafordulhat a Vásárhelyi útra. Innen pedig már egyenesen lehet hajtani a Rákóczi utca felé.

A lezárás a csomópont többi részét nem érinti, a tervek szerint a lámpa is működni fog, irányítja majd a forgalmat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.