- hirdetés -

Legutóbb áprilisban jártunk a Bethlen Gábor utcában, ahol tavaly decemberben leégett egy ház. A tűzben szinte mindenét elvesztő háromgyermekes családanya most újra a segítségünket kérte, kőművest keres, aki befejezi a felújítást, hogy végre hazamehessenek.

A macskák most is tetőn lustálkodnak, mint a tűz utáni héten. Ők semmit nem érzékelnek abból a kálváriából, amin Nagyné Antali Noémi és három gyermeke ment keresztül az elmúlt hónapokban. Amikor utoljára itt voltunk, még sok minden hiányzott ahhoz, hogy a ház újra lakható legyen.
– Az elmúlt hónapok nem voltak egyszerűek, a gyerekek egyre türelmetlenebbül kérdezgették, mikor mehetünk már haza. Sajnos sok munka elcsúszott, aminek sokféle oka volt, de ezzel már nem foglalkozom, hiszen mindig akadt valaki, aki segített – sorolja Noémi.

Kapott villanybojlert, néhány bútort, és miután sikerült kifizetnie az elmaradt villanyszámlát, visszakötötték az áramot a házhoz. Csak ekkor tudott nekikezdeni a villanyszerelésnek az ANNAKER Kft. tulajdonosa, Kerekes István. A vállalkozó segítségével már kész van a ház elektromos hálózata, de a kapcsolókat és a konnektorokat egyelőre még nem tudta beszerelni.
– Ehhez be kellene vakolni a két szobát és a konyhát, de ezt mi nem tudjuk megcsinálni, nem értünk hozzá. Sajnos a vállalkozó, aki bevakolta volna közben más megrendeléseket kapott, így belátható időn belül nem tud segíteni. Mi viszont nem szeretnénk újabb hónapokat várni – mondja az édesanya, aki egy kőműves szakember segítségét szeretné kérni abban, hogy elkészüljön a belső vakolás.

Ehhez minden anyag megvan, hiszen az Ilovszy Tüzép tulajdonosa, Ilovszky Béláné által felajánlott több százezer forint értékű építőanyag rendelkezésre áll.
– Ha kell, a segédmunkában is segítünk, itt vagyok a fiaimmal talicskát tolni és pakolni. Mindent megteszünk azért, hogy a karácsonyt már végre otthon tölthessük – mondta Noémi.

Aki szeretne segíteni, az a 06/70 434-1141-es telefonszámon jelentkezzen. Aki pénzügyi adományt juttatna a családnak, az az Orosházi CIB banknál vezetett 10700316-65773381-51100000 számra utalhat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.