- hirdetés -

Élete első felnőtt világbajnokságán ezüstérmet szerzett Homonnai Luca a milánói kajak-kenu világbajnokságon. Kajak 2 200 méteren Douchev-Janics Natasával indult.

Élete egyik álma vált valóra Homonnai Lucának, hiszen 17 évesen kijutott egy felnőtt világbajnokságra. Nem is akárhogy, hiszen a háromszoros olimpiai bajnok Douchev-Janics Natasa invitálta maga mellé a hajóba. Arról, hogyan készültek, itt írtunk.

A legutóbbi 9 világbajnokságból hetet nyertek a magyarok, ebben a számban, a most is induló Douchev-Janics Natasa négyszer lett világbajnok. A páros a legjobb idővel jutott a döntőbe, nagyon készültek rá.

Douchev-Janics Natasa és Homonnai Luca - a kiváló páros, ezüstérmet nyert Milánóban (Fotó: Melega Krisztián)
Douchev-Janics Natasa és Homonnai Luca – a kiváló páros, ezüstérmet nyert Milánóban (Fotó: Melega Krisztián)

A vasárnapi finálé nagyon szoros volt. A rajt pillanatától kezdve együtt volt a mezőny, a magyar páros az első két helyen haladt. Óriási volt a tempó, és még 150 méternél sem lehetett megmondani, hogy ki lesz a győztes. A végén azonban a Fehéroroszok voltak a gyorsabbak, emberi ésszel felfoghatatlanul kevés, 182 ezred másodperc volt mindössze a különbség. A magyar páros második lett.

Mi pedig külön gratulálunk Lucának, aki orosháziként hozott dicsőséget a magyaroknak és szülővárosának!

Homonnai nehezen dolgozta fel az élményt, sokáig sírdogált a célba érést követően.
– Talán majd később örülni is tudok ennek az ezüstnek. Friss az élmény még, és nem tudom megemészteni, hogy elrontottam a kétszáz méter sztrókolását – magyarázta a fiatal versenyző, akit később Douchev-Janics Natasa vigasztalt – írja a kajakkenusport.hu.

A zárónap délelőtti döntőiben Magyarország egy arany-, öt ezüst- és két bronzérmet szerzett, az olimpiai számok tekintetében pedig összesítésben két arany- és négy ezüstérem lett a mérleg, ami szenzációs eredmény.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.