- hirdetés -

Több mint 150 gyermek kap minőségi tanszereket Orosházán. A tanszercsomagokat még az iskolakezdés előtt megkapják a családok.

Az Ökumenikus Segélyszervezet látókörében sok olyan család van, amelyek számára az iskolakezdés a kiadások miatt a felzárkózás helyett a további eladósodás, leszakadás veszélyét hordozza. Sok gyermek megfelelő eszközök nélkül kénytelen kezdeni a tanévet, mert szülei nem tudják megvásárolni a szükséges iskolaszereket. Az ő esélyeik már az első becsöngetés előtt rosszabbak társaikénál.

Ennek érdekében a segélyszervezet augusztus 13-án Iskolakezdés együtt! elnevezésű országos adománygyűjtését hirdetett 1000 gyermek beiskolázásának támogatására. A segélyszervezet gyermekenként 10 ezer forint értékű, személyre szabott, minőségi tanszercsomagokkal szeretné támogatni a nehéz sorsú iskolásokat. Célkitűzés, hogy a segítség már az első becsöngetés előtt célba érhessen – ennek teljesülésében a tanévkezdésig hátralévő rövid idő ellenére is bíznak a szervezők. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján azt remélik, hogy idén is sokan állnak majd az immár negyedszer meghirdetett kezdeményezés mellé, és a sok kicsi sokra megy elve alapján mind az ezer diáknak sikerül kézzel fogható segítséget nyújtani az iskolakezdésben.

Sok kisgyermeknek telik meg a táskája tanszerekkel az iskolakezdés előtt (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Sok kisgyermeknek telik meg a táskája tanszerekkel az iskolakezdés előtt (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Orosházára már érkezett a minőségi tanszerekből, melynek köszönhetően több mint 150 gyermeknek könnyebb lesz az iskolakezdés.

– Füzetek, tolltartók, ceruzák, festékek, táskák – és még sorolhatnám azt a sok tanszert, melyek a napokban érkeztek intézményünkbe – tájékoztatott az Ökumenikus Segélyszervezet által működtetett orosházi Családok Átmeneti Otthona (CSÁO) vezetője, Balogh Zoltánné. – Munkatársaimmal jelenleg a csomagok összeállításán dolgozunk, minden szükséges tanszer megtalálható lesz benne, ami egy gyermek iskolakezdéséhez szükséges, a minőségi tanszerekkel több mint 150 gyermek iskolakezdését tudjuk segíteni – emelte ki Balogh Zoltánné, aki hozzátette, nemcsak az intézményükben élő családok kapnak tanszercsomagot, hanem más, orosházi krízishelyzetben lévő családok is.

Az összefogáshoz idén is bárhonnan csatlakozni lehet a 1353-as adományvonal hívásával, melyre minden hívás és SMS indításával 250 forintot lehet adományozni. Ezenfelül többek között a segélyszervezet adományozási felületén is lehet támogatni a kezdeményezést.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.