- hirdetés -

Még július elején rendelték el, szerdán azonnali hatállyal feloldották, a kivétel Bács-Kiskun megye. A szakemberek továbbra is fokozott figyelmet kérnek tűzgyújtáskor.

Az erdőkre és fásításokra, valamint az erdők és fásítások melletti területekre július 3-tól elrendelt országos tűzgyújtási tilalmat azonnali hatállyal feloldotta a Földművelésügyi Minisztérium. A megyei korlátozások hatályát az országos tilalom feloldása nem érinti, ezért a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal által a megye területére elrendelt tűzgyújtási tilalom továbbra is érvényben marad.

A szaktárca közleményében felhívja a figyelmet, hogy az erdőben tüzet gyújtani csak a kijelölt és kiépített tűzrakó helyen, szélcsendes időben szabad. A tüzet nem szabad felügyelet nélkül hagyni, távozás után pedig minden esetben gondoskodni kell eloltásáról. Kiemelik továbbá, hogy az erdőn kívüli, illetve lakott területeken történő tűzgyújtás esetén is minden esetben fokozott figyelemmel kell eljárni, mert a tűz felügyelet nélkül könnyen továbbterjedhet és súlyos károkkal járó tűzeset forrása lehet.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.