- hirdetés -

Ismét felvonulnak a veterán és modern mezőgazdasági gépek, számot vetnek a gazdák, és versenybe szállnak a lovasok és lovaik. Mindezt augusztus 22-én, Bogárzón. Íme a programok.

Az orosháziakat látványos mezőgazdasági veteránjárművek és napjaink modern technikáinak felvonulása emlékezteti idén is, augusztus 22-én reggel, hogy Bogárzóra érdemes kilátogatni. Nemzetközi Gazdatalálkozó és Aratóünnep, és a hagyományos XLVII. nemzetközi lóverseny várja a szórakozni vágyókat. A szervező Orosháza és Térsége Gazdakör elnöke, Horváth József tájékoztatott az előkészületekről, a jubileumi alkalomról.

— Jeles eseménnyé vált rendezvényünk a Szent István-napi programsorozat részeként. Az aratás után van egy találkozási lehetősége a gazdáknak, ahol egy napot pihenéssel, tapasztalataik megosztásával, számvetéssel, szakmai fórummal tölthetnek el. Az idei találkozó jubileumi, tízéves múltra tekint vissza a gazdatalálkozó – emelte ki Horváth József, hozzátéve, ahogyan az elmúlt években, úgy idén is az a legfőbb cél, hogy az orosházi és környékbeli gazdák összefogva tegyenek a jövőéért, nem véletlen, hogy ebben az évben kiemelt téma a vidékfejlesztés.

Idén jubilál az aratóünnep, a szervezők már javában készülnek (archív fotó: Rajki Judit)
Idén jubilál az aratóünnep, a szervezők már javában készülnek (archív fotó: Rajki Judit)

– A Kárpát-medencei gazdák számon tartják e jeles eseményünket. A mi gazdakörünk az alapítója annak a Kárpát-medencei együttműködésnek, ami a határon túli kapcsolatok ápolását, erősítését szolgálja, és arra törekszik, hogy a termelők aktuális kérdéseire választ adjon szakmai fórumokon, megbeszéléseken. Az idén is erre törekedve szerveztük meg a napot — mondta az elnök.

Az idei, reggeli, belvárosi gépfelvonulás után, Bogárzón, a lóverseny programjaival párhuzamosan zajlanak az események. 10 órától ünnepi beszédet mond Kis Miklós, a Miniszterelnökség vidékfejlesztési államtitkára. Az új kenyeret Ördög Endre evangélikus lelkész áldja meg, majd Dávid Zoltán polgármester megszegi.

A fogathajtóknak is szurkolhattak a Bogárzóra látogatók Fotók: Kecskeméti Krisztina
A fogathajtóknak is szurkolhatnak a Bogárzóra látogatók (archív fotó: Kecskeméti Krisztina)

Kuriózum, hogy a gazdakör által felújított, régi cséplőgépen bemutató cséplést is végeznek majd. Érkezik Bogárzóra a füzesgyarmati Lovastorna Klub, tagjai látványos voltige bemutatóval készülnek. Gyirmótról pedig egy western, rodeó és fergeteges lovas hangulatot garantáló társulat örvendezteti meg a közönséget.

Az eredeti programmal ellentétben a western és rodeo show nem 17 órakor, hanem 13 órakor kezdődik Bogárzón.

Ezek mellett természetesen élvezetes látványt nyújtanak az ügető verseny, a pónigalopp-bajnokság és a fogathajtó versenyek is. Ezek részletes programja itt érhető el.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.