- hirdetés -

Nehezen viseljük már a kánikulát, ez meglátszik az áram és vízfogyasztásunkon is.

A forróság nem enyhül, olyannyira, hogy vasárnap éjfélig meghosszabbította a korábban kiadott harmadfokú hőségriadót az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat. Ez lesz az eddigi leghosszabb riasztás Magyarországon. A lassan kéthete tartó hőséget egyre nehezebben viseljük. Mindent bevetünk, hogy némi enyhülést érjünk el. Klímákat, ventilátorokat működtetünk, gyakrabban zuhanyozunk, locsolunk.

Az EDF DÉMÁSZ szolgáltatási területén egy átlagos nyári napon 12.500 MWh/nap a fogyasztás. A kánikula fokozódásával ez naponta akár 500 MWh-val is emelkedik. Munkanapokon magasabb a terhelés. Ezen a nyáron csúcsfogyasztást július 22-én regisztráltak, 15.717 MWh-val – tájékoztatott az EDF DÉMÁSZ kommunikáció csoportja.

Jólesett a déli forróságban egy pohár víz (Fotó: Rajki Judit)
Jólesett csütörtökön, a déli forróságban egy pohár víz (Fotó: Rajki Judit)

Az Alföldvíz Zrt. HR főosztályának megbízott PR irodavezetőjétől, Hornok Edinától megtudtuk, az átlagos időszakhoz képest mintegy 20 százalékkal emelkedett a vízfogyasztás Orosházán. Ez napi ezer köbméteres növekedést jelent az eddigi napi 5.000 – 5.500 m3 vízfogyasztáshoz képest. A korábbi években nem volt hasonló mennyiségű vízfelhasználás.

Csütörtökön az orosházi belvárosban osztott vizet az Alföldvíz Zrt., ilyen alkalmak az elmúlt években is voltak. Mindemellett a közkifolyók is biztosítják az ivóvizet a nagy hőségben.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.