- hirdetés -

Az elmúlt napokban több sebességkorlátozó tábla került ki a Csizmadia Sándor utcára. A 7,5 tonna feletti járművek mostantól csak 30 km/órával haladhatnak a Szőlő körútig. Az más kérdés, hogy ezt nem nagyon tartják be.

– Én 1959 óta itt élek. Amióta az 1990-es évek elején megépült az Iglói úti felüljáró, évről-évre nagyobb a forgalom előttünk, mostanra szinte élhetetlenné vált a környék, a kamionok legalább 70-el zúgnak el előttünk, remeg bele a ház is. Volt, hogy egy vendégem meg is jegyezte, még a wc is megmozdult alatta – panaszolta egy szuszra Zsedényi Béláné. A Csizmadia Sándor utca – Kőrösi Csoma Sándor utca sarkán élő hölgy megmutatta a házon lévő repedéseket is. Az épület kívülről nemrég volt vakolva, de bent van olyan szoba, ahol az ember ujja is befér a repedésbe.

– Süllyed a ház, már a tetőt is javítani kell, mert egy helyen megrogyott. De ez nem csak nálam, az egész utcában probléma, évek óta. Most végre annyi előrelépés történt, hogy kitették a 30-as táblát. Egyelőre nem tapasztaljuk, hogy változna bármi is, de reméljük, idővel a kamionok is lassabban mennek majd, nem lesz akkora zaj, por és rezgés – tette hozzá a hölgy.

A táblák már kint, de az ott töltött egy óra alatt mi is azt tapasztaltuk, egyelőre nincs foganatja a korlátozásnak. A teherautók valósággal átszáguldanak a vasúti átjárón, majd tovább a Csizmadia utcán.

Táblák jelzik, a kamionoknak lassítani kell (Fotó: Rajki Judit)
Táblák jelzik, a kamionoknak lassítani kell (Fotó: Rajki Judit)

– Több lakossági fórumon panaszolták az ott élők, hogy szinte már elviselhetetlen az állandó zaj és rezgés, ami éjszaka is folytatódik. Ennek alapján a városháza szakembereivel megvizsgáltuk, milyen lehetőségek vannak a helyzet kezelésére – mondta el az OrosCafénak Kovács Péter Dávid. A körzet fideszes önkormányzati képviselője hangsúlyozta, a kamionokat nem lehet kitiltani az útról, hiszen nekik is közlekedni kell, de az ott élők nyugalmát is szerették volna biztosítani.

– Az egyetlen lehetőség a sebesség korlátozás volt, ami a múlt héten meg is valósult. Azt én is észleltem, hogy a kamionosok egy része nem tartja be a korlátozást, ezért arra fogom kérni a rendőrséget, hogy lehetőségeikhez mérten figyeljenek az új szabály betartására a közeljövőben – tette hozzá Kovács Péter Dávid.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.