- hirdetés -

Azon fiataloknak, akik már nem tanulók, és nem is dolgozók, a járási hivatal foglalkoztatási osztálya (munkaügyi kirendeltség) lehetőségét érdemes lehet megfontolni.

Az egyik programjuk a 25 év alattiakat segíti, a munka illetve tanulás világába be-, vagy visszajutásukra ad lehetőséget. Akit bevonnak a rendszerbe, annál a kitűzött cél az lesz, hogy 6 hónapon belül történjék meg valamilyen konkrét lehetőség felajánlása a foglalkoztatásra vagy tanulásra az osztály részéről.

Az Ifjúsági Garancia Program az Ifjúsági Garancia Rendszer része, amely országosan egységes feltételeket teremt az érintett korosztálynak. – A járási hivatal és a (15-24 év közötti) fiatal közös elképzelése alapján kerül sor a közös lépéseket tartalmazó Ifjúsági Garancia megállapodás aláírására, ebben a dokumentumban rögzítik az elérendő cél érdekében eltervezetteket és a vállalt kötelezettségeket- adja meg a keretekre vonatkozó tájékoztatást Jankovné Héjas Katalin, a foglalkoztatási osztály vezetője.

A megállapodás tartalmazhat olyan támogatásokat, mint: támogatott képzésben, vagy foglalkoztatásban, vállalkozóvá válási támogatásban, munkába járás támogatásában, lakhatási támogatásban való részvétel biztosítása.

A részletekről személyesen érdemes érdeklődni a 68/411-519-es telefonszámon.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.