- hirdetés -

Július 30-án, családi körben ünnepelte Szűcs Ferenc nyugalmazott pedagógus, sportvezető, edző nyolcvanadik születésnapját.

Szűcs Ferenc munkáját több kitüntetéssel ismerték el: Orosháza sportjáért, Diáksportért kapott kitüntetést, valamint Esterházy Miksa Érdemrendben részesült.

Szűcs Ferenc
Szűcs Ferenc

– Mit lehet Önről tudni?
– 1935.július 30-án születtem Orosházán. 1953-ban érettségiztem a Táncsics Mihály Gimnáziumban. 1956-ben földrajz-történelem szakon szereztem a diplomámat a Pedagógiai Főiskolán Szegeden. 1963-ban a testnevelés szakot is elvégeztem. A III. Sz. Általános iskolában (mai Vörösmarty Általános Iskola – a szerk.) tanítottam, 1995-ben innen mentem nyugdíjba.

– Sportolói múlt?
– 1953-tól az Orosházi Kinizsiben futballoztam, 1960-ban egy lábtörés vetett véget sportpályafutásomnak. Edzőként több csapatnál dolgoztam, többek között 1968-69-ben Etiópia szövetségi kapitányaként.

– Neve összeforrt a diákolimpiával.
– Az iskolai sport részeseként tagja voltam a Megyei DST elnökségének. A diákolimpia országos döntőin több tanulóm ért el különböző sportágakban helyezést. A ’90-es években külföldi gyermektornákon vettem részt a körzet gyermeklabdarúgóiból kialakított válogatottal. Hét éve megalapítottam a „Szűcs Ferenc Örökös Vándorserleget” a város legjobb diákolimpikonja részére.

– Aktív részese a városi közéletnek.
– Könyvet írtam a Mátrai Stadionról, aktívan részt vettem a Mátrai-szobor létrehozásában. Jelenleg a Berta József Labdarúgó Kuratórium tagja vagyok, az elmúlt héten 26. alkalommal rendeztük meg az emléktornát.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.