- hirdetés -

Nagyon megy az orosházi kajakos lánynak. A felnőtt vb indulás megszerzése után az ifjúsági világbajnokságon sem tudták legyőzni.

A Portugáliában hétvégén megrendezett U23 és Ifjúsági Világbajnokságon remekelt a magyar válogatott, melynek tagja az orosházi Homonnai Luca is, aki az előfutamok alapján abszolút győzelmi esélyekkel állt rajthoz vasárnap.

Az első döntőben, K1 200 méteren vasárnap délelőtt Homonnai Luca kissé ellentétes pályát produkált, bár rajt-cél győzelmet aratott. A győri versenyző fantasztikusan startolt, 100 méternél nagy előnnyel vezetett, a végére azonban 2 tizedre megközelítette őt a dán Funch – írja a kajakkenusport.hu.

Ezzel megvolt az első arany az ifi vébén, de Luca itt nem állt meg, hiszen délután is evezett, akkor már ötszáz egyesben. Nagyon jó rajtot vett, 100 méter megtétele után már 1 hajóval vezetett. Nem sokat taktikázott, amolyan „mindent bele” pályát ment, így a végére nagyon kifáradt, majdnem meglepte őt a hajrában a surranó pályán a dán Knudsen, akit a végén 1 tizeddel győzött le, mai második egyéni világbajnoki címét megszerezve – olvasható a szövetség oldalán.

– Sikerült túlszárnyalnunk a tavalyi hazai rendezésű ifi és U23-as világbajnokságon elért eredményeinket, amire azt hiszem senki sem számított – értékelte az egész hétvégét Hüttner Csaba utánpótlás szövetségi vezetőedző. – Egyik ámulatból estünk a másikba a parton, nagyon jó volt itt magyarnak lenni. A mai nap alapján ki kell emelnem Homonnai Lucát és Takács Kincsőt, hiszen mindketten két egyest tudtak nyerni, de nagyon sokat érnek az ezüst- és a bronzérmek is, mert igazán erős mezőny vett részt a világbajnokságon. Homonnai Luca is nagy tettet hajtott végre, bár benne még mindig érzem a rizikó faktort. Fejben sokat kell még fejlődnie, meg kell tanulnia versenyezni ahhoz, hogy téthelyzetben is képes legyen száz százalékot nyújtani. Mi tíz aranyérmet nyertünk, mögöttünk a legeredményesebbek a fehéroroszok voltak 3 világbajnoki cím megszerzésével, amiket női kenuban szereztek… Folytatódott az a tendencia, hogy Magyarország egymaga háromszor annyi aranyérmet szerzett, mint a közvetlen rivális nemzetek, ami azt mutatja, hogy a magyar kajak-kenu utánpótlás még mindig nagyon biztos lábakon áll – fogalmazott a kapitány.

 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.