- hirdetés -

Két számban is túl van már az elő- és középfutamokon. Mindet megnyerte.

Kiváló formában versenyez a felnőtt válogatott keret tagja, Homonnai Luca az ifjúsági mezőnyben a Portugáliában zajló világbajnokság második napján.

Luca néhány napja Douchev-Janics Natasa párjaként kvalifikálta magát a felnőtt világbajnokságra K-2 200 méteren. Akkor azt mondta, a legfontosabb az ifi vébé, majd utána foglalkozik a felnőtt versennyel. Ennek alapján is teljesít, hiszen egyesben megnyerte az elő- és a középfutamot 500-on, de ő volt a leggyorsabb a K-1 200 méteres előfutamában is – írja a kajakkenusport.hu.

Luca már a döntőkre készül (Fotó: kajakkenusport.hu)
Luca már a döntőkre készül (Fotó: kajakkenusport.hu)

– Nagyon jó előjelekkel várhatja az egész csapat a holnap kezdődő döntőket – mondta Hüttner Csaba utánpótlás szövetségi vezetőedző. – Mind ifiben, mint U23-ban megvannak az érem, sőt az aranyérem esélyeink. Mindenki kihozta magából a maximumot és továbbjutott, tényleg nagyon jól teljesített szinte az egész társaság. A pályán maradt a jobbos oldalszél, jó néhány számban próbáltunk taktikázni, hogy a versenyzőink a szélcsendesebb oldalra kerüljenek, de a helyiek szerint holnapra jobb idő lesz. Abban bízom, hogy időjárás majd nem befolyásolja érdemben az eredményeket.

Luca vasárnap szerepel majd a döntőkben. Drukkoljunk neki!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.