- hirdetés -

Dr. Laurinyecz Mihály vezetésével egy csapat cserkész nomád körülmények között táborozik a Maros partján. Misi atya szívügye a cserkészet.

A több mint százéves múltra visszatekintő hazai cserkészmozgalom máig él, működik és sok gyereket megszólít. Az Orosházán 2011 óta szolgáló, ám napokon belül búcsúzó Misi atya szerint kevés olyan színes, fiatalokhoz illő ifjúságnevelő módszer van, ami egyszerre vallásos, mégis elég vagány, vidám és megfontolt, mint a cserkészet. Sokat tett azért, hogy Orosházán is újraéledjen ez a hagyomány, augusztustól azonban már csak szakmailag kíséri figyelemmel a csapatot, a gyakorlat részéről már kérdéses, hiszen Budapesten folytatja munkásságát. Épp ezért már folyamatban van a vezetőutódok kinevelése – tudtuk meg Misi atyától.

A 1515. számú gróf Széchényi Miklós cserkészcsapat tagjai eveznek a Maroson (Fotó: Rosta Tibor)
A 1515. számú gróf Széchényi Miklós cserkészcsapat tagjai eveznek a Maroson (Fotó: Rosta Tibor)

Ez a hét még azonban a cserkészet jegyében telt: az 1515. sz. gróf Széchényi Miklós cserkészcsapat a Maroson egy szigeten, Maroslele közelében töltött öt teljes napot, mégpedig nomád körülmények között.

Országos cserkészhír: kétszáz magyar vesz részt a jövő kedden kezdődő 23. Cserkész Világtalálkozón, a cserkészek négyévente megrendezett dzsemboriján Japánban. Az augusztus 2-ig tartó eseményre 147 országból több mint 33 ezer fiatalt várnak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.