- hirdetés -

Úgy volt, hogy hétfő délutánig tart a harmadfokú hőségriadó, de az országos tisztifőorvos hosszabbított: péntek éjfélig. A következő napokban a mai napnál is melegebb várható. 

Ezeken a napokon a napi átlag hőmérséklet meghaladhatja a 29 fokot, ami fokozott óvatosságot követel mindenkitől. Fontos, hogy több folyadékot fogyasszunk, lehetőség szerint kerülni kell a kávé, az alkohol, a magas koffein és cukortartalmú  üdítők és zsíros ételek fogyasztását.

Aki teheti, 11 és 15 óra között ne tartózkodjon a tűző napon. Megfelelő öltözet, napvédő készítmények, árnyék, sok víz, és ha lehet légkondicionált helyiségben vészeljétek át a legmelegebb órákat. A hőség megterheli az egészséges szervezet is, de különösen veszélyeztettet helyzetben vannak a kisgyermekek, az idősek, valamint a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők. Fokozott óvatossággal vezess autót! Ne hagyd a gyereket, se az állatokat a tűző napon parkoló autóban! Nem, öt percre sem! És még egy: ne ugorj vízbe felhevült testtel!

Orosházán felfrissülhetsz a művelődési központban, van klíma. A főtéren pedig párakapu javít egy kicsit a komfortérzeten.

Csütörtöktől egy hazánktól északnyugatra veszteglő frontzóna befolyásolja időjárásunkat, és az Alföld kivételével elszórtan záporok, zivatarok is kialakulhatnak. Péntektől az említett frontzóna közeledése és a záporok, zivatarok miatt az északi, északnyugati országrészben már mérséklődik a nagy meleg. Az előrejelzés szerinti napi küszöbhőmérsékletek feletti hőmérsékletek mellett magas a páratartalom, emiatt fülledtebbnek érezhetjük az időt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.