- hirdetés -

A Douchev-Janics Natasa – Homonnai Luca páros nyerte a világbajnoki válogatót kajak 200 méteren. Így a 17 éves orosházi tehetség a háromszoros olimpiai bajnokkal együtt indul a felnőtt világbajnokságon.

„Most repkedek az örömtől és új lendületet kaptam, ez az eredmény még több edzésre ösztönöz” – ezt írta elsőre Homonnai Luca, miután azt kérdeztem tőle a válogatóbeli győzelme után, hogy érzi magát.

Úgy tűnik, Lucát nem lehet megállítani. A fiatal, de nagyon elszánt kajakos lány a közelmúltban verte tönkre saját korosztályát az ifjúsági vébé válogatóján, így július 23-26 között ő is képviseli a magyar színeket Portugáliában.

Natasa és Luca - győztek, így mehetnek a világbajnokságra (Fotó: kajakkenusport.hu)
Natasa és Luca – győztek, így mehetnek a világbajnokságra (Fotó: kajakkenusport.hu)

De a felkészülés alatt még tovább lépett, amivel igazolta tehetségét. A múlt hétvégén rendezték Szolnokon a kajakosok és kenusok második világbajnoki válogatóversenyét. De ez már nem utánpótlás verseny, hanem a felnőttek küzdelme volt. Aki nyer, utazik a milánói, olimpiai kvalifikációs világbajnokságra augusztus 20. és 23. között.

Összeült Janiccsal – és nyertek

Douchev-Janics Natasa az ifjúsági válogató után talált rá Homonnai Lucára. – Lucának korához képest átlagon felüli a gyorsasága, és fejben is olyan, mint amilyen én vagyok, ezért ajánlottam fel neki, hogy készüljünk együtt – mondta a háromszoros olimpiai bajnok a kajakkenusport.hu-nak.

Luca minderre azt mondta, Natasa Facebookon írt rá nem egészen két hónapja, ahol megkérdezte, beülne-e vele egy hajóba. Igent mondott neki, innentől pedig gyökeres változást vett addig sem unalmas élete.
– Az, hogy egy ilyen világklasszissal készülhetek együtt, óriási lehetőség. Férje, Andrian vezeti a közös edzéseket, ami szintén nagy élmény, és rengeteget is tanulok tőlük – mondta Luca.

Így örül egy világklasszis és fiatal tehetség (Fotó: kajakkenusport.hu)
Így örül egy világklasszis és fiatal tehetség (Fotó: kajakkenusport.hu)

Az edzéseknek meglett az eredménye. A szolnoki válogatón július 18-án kajak kettes 200 méteren a Douchev-Janics Natasa – Homonnai Luca páros magabiztosan nyerte a döntőt 38.090-es idővel, 8 tizedet vertek Kárász Anna és Fazekas-Zur Krisztina duójára. Ez pedig azt jelenti, hogy ők utazhatnak a világbajnokságra.

– Rettentően boldog vagyok, hogy Natasával együtt megnyertük a válogatót. Elhittük, hogy meg tudjuk csinálni, és be is jött. De most az első, hogy az ifjúsági világbajnokságon is jól szerepeljek, arra koncentrálok. Utána folytatjuk a felkészülést Szolnokon a felnőtt vébére – sorolta Luca.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.