- hirdetés -

A Szent István király utcában történt a baleset. Félpályán halad a forgalom, délután egy ideig nem lesz áram a környéken.

Délelőtt nem sokkal 10 óra előtt egy terepjáró haladt a Szent István király úton az elkerülő felé, amikor az autóról leszakadt az utánfutó, ami irányíthatatlanul az útszéli beton villanyoszlopnak csapódott. Az ütközéstől a betonoszlop alja kettétört, de nem dőlt ki, mert szerencsére a futó úgy alá ékelődött, hogy meg is tartotta.

Az orosházi tűzoltók értek először ki, de mivel a vezetékek nem sérültek, és az oszlop sem dőlt ki, így dolgunk nem volt. Az áramszolgáltató és a rendőrség kiérkezéséig ők biztosították a helyszínt.

Az orosházi rendőrök félpályás útzár mellett helyszínelnek.

Az utánfutó tartja az eltört oszlopot (Fotó: Melega Krisztián)
Az utánfutó tartja az eltört oszlopot (Fotó: Melega Krisztián)

Annyit megtudtunk, hogy az áramszolgáltató valamikor a délutáni órákban fogja kicserélni a törött oszlopot. Vélhetően erre az időre áramszünet is lesz a környéken. Kérdéseinket, hogy pontosan mikor, és ez mely utcákat érinti majd elküldtük az EDF-DÉMÁSZ-nak, amit a válasz megérkezik, frissítjük az írást.

Frissítés: délután lesz áramszünet

Az EDF-DÉMÁSZ nagyon gyorsan válaszolt kérdésünkre. Íme:

„A beszorult utánfutóról csak daruskocsival lehet leemelni a sérült oszlopot. Az EDF DÉMÁSZ munkatársai egyéb munkák átcsoportosításával más településről irányítottak át egy ilyen járművet, amivel várhatóan a kora délutáni órákban megtörténhet az oszlop leemelése. A baleset miatt jelenleg nincs fennakadás az áramszolgáltatásban, de a helyreállítás idején várhatóan három órán át áramszünet lesz a Szent István utca és az Iskola köz egyes szakaszán.”

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.